Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев отиде в Лас Вегас, за да чуе присъдата си, произнесена за рекордно кратко време. Членовете на Атлетическата комисия на щата Калифорния го "осъдиха" на 6-месечна принудителна почивка и го пратиха да посещава курс за превенция срещу сексуални посегателства над жени. Очакваше се в сряда вечерта да бъде изслушването, а след това членовете на спортния орган да обмислят наказанието поне месец и половина.

За късмет на Пулев членовете на комисията решиха на момента да извадят българския боксьор от ринга до 23 септември. "Късмет", защото Кубрат нямаше никакъв интерес да се проточва сагата с грешната му целувка върху лицето на Джени Суши. Решението на 7-членния спортен съд за пореден път предизвика вълна от реакции в света на бокса. Мнозина спортни специалисти се възмутиха от присъдата. Според тях Суши не по-малко агресивно от Пулев търси близост с него преди и след мача му с румънеца Богдан Дину. И накрая взе, че се оказа жертва. Един от водещите коментатори на боксови мачове у нас Огнян Георгиев извади и интересна статистика за наказанията на други звезди в световния бокс, получени за далеч по-тежки провинения.

"Гледал съм и доста изслушвания на Американски атлетически/спортни комисии. Това с участието на Кубрат Пулев си беше чиста екзекуция. Той сбърка с целувката и съм убеден, че съжалява. Ала този смешен съд, изслушване или каквото и да е беше като Инквизицията. Членовете на комисията бяха като адвокати на Джени Суши. Шест месеца наказание за това....

За сравнение как се наказват и с колко топбоксьорите: 

Канело Алварес: 6 месеца за два положителни допинг теста. Първоначално е една година, но му свалят на 6 месеца, защото е популярен боксьор и носи много приходи на Лас Вегас.

Майк Тайсън: 15 месеца за отхапаното ухо на Холифийлд.

Заб Джуда: 6 месеца за хвърляне на стол и поставяне на ръкавицата до брадата на рефера след мача с Костя Цзю, заплашвайки го, че ще го бие.

Антонио Маргарито: 1 година за поставяне на втвърдяващо вещество на бинтовете преди първия мач с Мигел Кото. След мача лицето на Кото беше брутално размазано и той едва не беше убит от бой на ринга", написа Георгиев във фейсбук страницата си.

Дори и несправедливо, решението на Атлетическата комисия, изглежда, че ще донесе повече позитиви, отколкото негативи на Кубрат. Със сигурност в момента той е един от най-популярните боксьори на американска земя. А именно там Кубрат искаше да развива професионалното си бъдеще. Промоутъри от всички щати, че и от Европа няма да имат нищо против техните клиенти да се бият срещу лошото момче Кубрат Пулев, който беше наказан за сексуално насилие. Пък било и то една сочна целувка върху устните на репортерка с крайно съмнителна репутация. Колкото до шестмесечната санкция, половината от нея ще изтече съвсем скоро. Освен това Кубрат има шанс да намали още повече наказанието си. На 22 юли той ще се яви на второ изслушване и ако покаже тапия от обучителния курс за сексуалните посегателства, ще бъде помилван.

Големият въпрос сега е дали Джени Суши ще заведе граждански иск, за да получи пари от Кубрат. Дотук непремерените му действия след победата над румънеца му струват едва 2500 долара. В медиите се промъкна информация, че Суши може да поиска сто пъти повече, за да излекува нараненото си достойнство. Репортерката и адвокатката й заявиха след края на изслушването пред Атлетическата комисия, че няма да търсят допълнително финансово обезщетение. Мнозина отказаха да повярват на думите им.

Самият Кубрат обяви, че целият случай е бил добър урок за него и след като се е извинил, повече не дължи нищо на Суши.

"Решението на комисията допълнително ме обогатява и това е част от пътя ми към крайната цел да стана световен шампион. Не смятам, че Суши и адвокатката й ще получат още нещо от мен. За да иска един човек да вземе, той трябва да даде. Аз съм се трудил 15 години, без да взема нито една стотинка.

Те искат да вземат нещо, при положение че нищо полезно не са направили", заяви Кубрат Пулев пред българския вестник за САЩ и Канада BG Voice.

Той е убеден, че ще излезе на ринга срещу Антъни Джошуа в сблъсък за световната титла, но за този мач ще трябва да изчака още.