Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Великобритания дълго време беше в трепетно очакване на новото кралско бебе. Наследникът на принц Хари и херцогинята на Съсекс Мегън Маркъл е седми поред за престола и осмото правнуче на кралица Елизабет.

Щастливият принц сам е съобщил новината, че е станал баща за първи път и е присъствал на раждането на бебето. То се роди на 6 май, но името му все още остава в тайна. Бащата на бебето не успя да сдържи вълнението си от най-щастливото събитие в живота му и побърза да се похвали пред медиите за появата на сина си.

Оказва се, че новият член на кралското семейство ще даде чувствителен тласък на британската икономика. Освен че събитието създаде едно всеобщо

усещане

за еуфория

и добро настроение, магазините също спечелиха от това. Рафтовете им отдавна са пълни със сувенири на тема кралското бебе. Има голямо разнообразие от тениски, чаши, кейсове за телефони и дори възглавници. На много от тях има надписи "Новото кралско бебе", или "Бебето на Меган и Хари". Основната причина за това е, че за британците появата на новия наследник е важно събитие и всеки иска да бъде част от него, а според икономисти от това печелят търговците. Ресторантите и баровете из Острова също ще спечелят много, тъй като гражданите често се събират, за да отмият несигурността около Брекзит. Доста от тях с удоволствие са отпразнували раждането на новия наследник.

Друга сфера, която очаква повече приходи, е свързана с дрехите. Очакванията са да се продават повече бебешки дрехи, както и модели, които Меган е носила. В предишни години в много от случаите дрехите, носени от херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, са се продавали за минути. Според експерти продажбите на бебешки дрехи и продукти ще се увеличат с 1,47 млрд. долара за 2 години. А поради връзката на Меган със САЩ пък, американската икономика също може да получи положителен тласък. През 2013 г. например раждането на принц Джордж донесе на хазната приходи от близо 250 млн. паунда.

Интересен факт е, че новото кралско бебе може да има двойно гражданство - английско и американско, тъй като майка му Мегън Маркъл е

родена

в Калифорния,

САЩ. Това е първият такъв случай в историята на британското кралско семейство. Американското гражданство на бебето би носило и доста ограничения. Като всеки американец, който в по-голямата част от времето е пребивавал някъде по света, бъдещият наследник също ще трябва да представя пред властите данъчното си състояние.