Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

 Килърът Асен от с.Добри дял разигравал полицията с друг извършител

47-годишен скитник смаза с камък черепа на свой събрат след пиянски запой в Горна Оряховица. После сам се обади в полицията и опита да пробута версия, че друг клошар го е завел на мястото и казал:"Ето тука един убит. Аз го убих!"

Тялото на 59-годишния мъж от гр.Левски, водел скитнически начин на живот, бе открито от криминалистите на стълби на изоставено общежитие в нощта срещу 1 май. Трупът бил с множество наранявания - със строшен череп и ребра. Извършената аутопсия показа, че мъжът е умъртвен с тъп предмет или с юмруци и ритници.

Жертвата, 47-годишният убиец Асен и още един 43-годишен местен скитник, бивш възпитаник на СУПЗ в Горна Оряховица, от 3-4 месеца обитавали изоставеното работническо общежитие в района на болницата. Вечерта преди убийството се почерпили със солидно количество ракия и между тях избухнал скандал. Заформило се меле и гонка по тъмните коридори на порутената сграда без ток. Тогава Асен грабнал камък и халосал по главата по-възрастния. Той се строполил по стълбите и останал на място.

Убиецът, който е лежал в затвора за кражби, бързо скалъпил версия, че друг скитник му е показал трупа и му се похвалил, че го е убил. Позвънил в полицията, но скоро след това бил закопчан. Той имал адрес в лясковското село Добри дял, но от години скитал из Шумен и Горна Оряховица.

Задържан е и другият участник в запоя, който също има криминални регистрации за кражби. Съпричастността му към зверското убийство се изяснява. На местопрестъплението бе направен следствен експеримент. Разследването по случая продължава под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново.