Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пълен списък на сделките с апартаменти, офиси и гаражи в периода 2016-2019 г. бе получен на редакционния имейл на отдел "Политика" на "24 часа". Снимка Архив
Пълен списък на сделките с апартаменти, офиси и гаражи в периода 2016-2019 г. бе получен на редакционния имейл на отдел "Политика" на "24 часа". Снимка Архив

Пълен списък на сделките с апартаменти, офиси и гаражи в периода 2016-2019 г. бе получен на редакционния имейл на отдел "Политика" на "24 часа". Подателят е анонимен, а в съобщението са прикачени три огромни списъка с всички 413 сделки с имоти, направени от "Артекс" в периода.

"Това са клиентите на Артекс за последните години. Дали сред тях няма и други държавни "слуги" - данъчни, митничари, висши чиновници и други, укрили доходи, неплатили данъци и закупили евтини апартаменти?", пише в електронното съобщение.

Документите са автентични и представляват хронологична ведомост таблица за продажбите на жилища, гаражи и офиси във всички фирми и сгради на "Артекс". От компанията потвърдиха автентичността й, но са изненадани, тъй като преди дни са предоставили този документ за периода 2016-2019 г на разследващите органи.

От "Артекс" са смутени, че се появяват имената на техни клиенти, което нарушава изискванията на Закона за защита на личните данни, коментираха още от компанията.

В списъците с 413 сделки излизат и вече известните купувачи като депутатът Вежди Рашидов, шефът на "Уникредит Булбанк" Левон Хампарцумян (сделки има и неговата дъщеря Румяна, както и трети човек с фамилията Хампарцумян), сина на бившия депутат от ДПС, а в момента политик от НПСД Гюнер Тахир, бившият външен министър Соломон Паси, футболистът Димитър Бербатов и пр.

В списъка фигурират и много други имена на хора и фирми, клиенти на "Артекс", които до този момент не бяха известни.

(Очаквайте продължение)