Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Архив
Снимка: Архив

Стопанин на язовир е осъден за принуда, закана за убийство и повреждане на два автомобила по обвинение на Районна прокуратура - Луковит, съобщиха от държавното обвинение.

Мярката на концесионера на язовира е една година лишаване от свобода, отложено за изпитателен срок от три години и пробационна мярка в срока на условното осъждане – периодични срещи с пробационен служител.

Съдът призна А.В. за виновен за това, че на 07.06.2016 г. около 18.00 ч. в местността “Тополовец„, Ловешка област, принудил О.О. и И. И. да извършат нещо противно на волята им – да легнат на земята, да влязат във водата на язовира и да плуват. Обвиняемият е употребил сила и заплашване – насочил към тях законно притежавана си пушка – тип карабина марка „Tikka“ и произвел изстрели в земята, които попадали между тях двамата. 

Осъден е и по повдигнато му е обвинение за това, че със законно притежавана пушка, се заканил с убийство на О.О., като опрял цевта върху челото му и казал: „ще те убия„, от което заканване би могъл да се възбуди основателен страх за осъществяването му. 

Признат е за виновен и за това, че по същото време и място със законно притежавана пушка повредил чужди движими вещи: стрелял по лек автомобил „Нисан Терано„ собственост на „Делта Гард„ ООД и повредил същия: като спукал две автомобилни гуми, пробил 2бр. алуминиеви джанти, строшил предно и задно панорамни стъкла, всичко на стойност 395 лв., и с приклада на пушката удрял по лек автомобил „БМВ„, ползван от И.А.И. и повредил същия, като щетите са на стойност 235лв. Престъпление по чл. 216 от НК.