Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Софийският градски съд потвърди изцяло присъдата на шефа на БНТ Константин Каменаров за шофиране в нетрезво състояние. Той е осъден на 1 година и 3 месеца условно с 3 години изпитателен срок и 600 лева глоба затова, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта.

Каменаров бил спрян от Пътна полиция през юни 2016 г. Той обясни, че вечерта преди да бъде проверен, се прибрал в дома си около 23,00 часа и изпил едно уиски, за да се отпусне. За да отслабне, пил разтвор от билка "златен корен", която разтварял в медицински спирт. Преди да го проверят, приел двойна доза. Малко след 2 часа след полунощ съпругата му се обадила, че не се чувства добре и го помолила да я вземе от парти. Затова директорът на БНТ се качил на джипа си. На прибиране го спрели пътни полицаи. 

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест, обявиха от съда.

При това положение мандатът на генералния директор на БНТ трябва да бъде прекратен предсрочно, тъй като той вече е несъвместим с поста по закон.

"Ще вървим към прекратяване на мандата и към избор на и.д. шеф на БНТ", каза председателката на СЕМ София Владимирова пред "24 часа". Този, който ще заеме временно поста на генерален директор, трябва да отговаря на условията за генерален директор, посочени в Закона за радиото и телевизията. Той може и да не е участвал в конкурса, с който бе избран Каменаров, може да е външен човек за телевизията или някой от БНТ. Заседанието на съвета най-вероятно ще е в сряда.

Константин Каменаров
Константин Каменаров