Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Малинов е запазил марката "Коалиция за България" само в една област - реклама, управление на търговски сделки и административна дейност. 3 години след него БСП е запорирала доста повече класове, в които се включват какви ли не дейности. Като се започне от шапки, дантели, ширити и бродерии, мине се през обувки, застраховане, парични сделки, образование и транспорт, и се стигне до научни и изследователски дейности, касови апарати, благородни метали, домакински прибори и съдове.

В нито един от класовете не е посочена политическа дейност, така че спорът може да бъде решен само в съда. На сайта на Патентното ведомство заявката на БСП стоеше неодобрена в понеделник, 8 април. На следващия ден юристката на "Позитано" 20 Аглика Виденова публикува в социалните мрежи копие от издаденото разрешително за ползване на марката с дата 1 април 2019 г. Сутринта в сряда, 10 април, електронният портал на Патентното ведомство зацикли и даваше, че е временно недостъпен.

Може би заради скандала между бившите политически съратници. Той започна, когато Румен Петков от името на АБВ и още 6 партии внесе документи в ЦИК за участие в изборите за евродепутати на 26 май под името "Коалиция за България".

Червените изпаднаха в ужас, че това може да доведе до сериозна конкуренция за вота, на който очакват да получат 6 места, и обвиниха бившите си съпартийци в кражба. Нещо повече - заплашиха АБВ със съд.

Социалистите изпратиха писмо до ЦИК, с което дават доказателства за собствеността на марката и призовават комисията да не регистрира АБВ и останалите под това наименование.

"Името на коалицията е познато, утвърдено и в цялото общество се свързва 20 г. единствено и само с БСП, а търговската марка "Коалиция за България" е собственост и принадлежи на Българската социалистическа партия. Съгласно закона това включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да я използват", пише в позиция на БСП до медиите.

Червените обвиняват АБВ, че иска да заблуди и обърка избирателите. А това нарушавало основните принципи за справедлив изборен процес.

"АБВ са направо нагли - такова нещо не е имало", коментира пред "168 часа" източник от червената централа.

Румен Петков отговори в типичния си стил, че биха разгледали молбата на БСП, ако иска да влезе в "Коалиция за България".

"Не знам как може да откраднеш нещо, което не ти принадлежи", заяви Румен Петков. Той посъветва бившите си съпартийци да се вгледат в навика на Ленин да си стиска каскета и никой не му го краде.

Николай Малинов, който държи марката "Коалиция за България", бе издател на червения вестник "Дума", а сега е председател на Национално движение "Русофили".
Николай Малинов, който държи марката "Коалиция за България", бе издател на червения вестник "Дума", а сега е председател на Национално движение "Русофили".