Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд
Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд

"Излизам най-минатия човек – не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя?". Това бе първият коментар на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след апартаментния скандал около жена му Елисавета, цитиран от правния сайт defakto.bg.

Днес от прокуратурата съобщиха, че материали по случая се изпращат както на НАП – за апартамента на Елисавета Панова в кв. "Изток", така и на Инспектората към ВСС – този път за конфликт на интереси у шефа на ВКС.

На въпрос дали е знаел за сделката с апартамента с "Артекс", председателят на ВКС отговори: "Разбира се, че знаех". 

Попитан кой плаща наема за жилището (в медии Елисавета Панова бе обяснила, че то е закупено далеч преди брака им от нейната фирма „Ганева 2000“ и в момента всеки месец й се плаща наем), Панов каза: „По закон, когато собственик е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел“.

Председателят на ВКС заяви също, че специално сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП, която той не знае да е приключила. Приключили са само проверки срещу него като физическо лице.

Четете още:

Лозан Панов се върна от отпуска, не говори за апартамента на жена си (Снимки)

Бети и Лозан Панови в сериала “На всеки кв. метър по 382 евро” с екстра кой кум, кой купувач (ОБЗОР)