Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ким Чен Ун не се страхува да лети като баща си и дядо си. Самолетът му е брониран “Илюшин” от съветско време.Ким Чен Ун не се страхува да лети като баща си и дядо си. Самолетът му е брониран “Илюшин” от съветско време.
Ким Чен Ун не се страхува да лети като баща си и дядо си. Самолетът му е брониран “Илюшин” от съветско време.Ким Чен Ун не се страхува да лети като баща си и дядо си. Самолетът му е брониран “Илюшин” от съветско време.

Вождът се вози по 12-километров подземен тунел от резиденцията до работното си място

На негово разположение са 17 имения, яхта за 7 млн. долара и брониран самолет

Обичал свинско от Дания, черен хайвер от Иран, коняк “Хенеси” по $2145 бутилката и цигари “Ив Сен Лоран”

Последната му придобивка е ролс-ройс, пуснат в продажба през 2018 г.

Доказали се в бизнеса милиардери на Запад биха завидели на върховния лидер на Северна Корея. Живее нашироко като човек, който печели много пари. Вози се на яхта за 7 млн. долара, придвижва се с ролс-ройс и майбах, има собствен брониран самолет и 5 частни писти. На негово разположение са 17 резиденции.

В същото време 25 милиона души в страната му получават между 80 и 160 долара на месец заплата и мизерстват.

Но това не пречи на третия в династията ръководител да се ползва с изключителни привилегии. На срещата си с Майк Помпейо през октомври миналата година Ким се появи с

чисто нов ролс-ройс блек фантом

с тъмни стъкла

и щамповано лого. Доставките за този модел от лимузината започнаха през 2018 г. Вероятно севернокорейският лидер е един от първите, сдобили се с него.

За да бъде внесен ролс-ройс в Пхенян, някой е нарушил санкциите на ООН. Забраната е наложена заради ядрените опити. Сред непозволените стоки са луксозните автомобили и всякакви моторни превозни средства, но това не е попречило на Ким да получи черната лимузина. Предполага се, че сделката е сключена с участието на посредници, които са препродали колата.

Стартовата цена на този модел ролс-ройс е

450 000 долара,

но това е без

никакви екстри.

Ким вероятно е един от първите, поръчали си новия модел на ролс-ройс, с който бе забелязан на срещата си с Майк Помпейо.
Ким вероятно е един от първите, поръчали си новия модел на ролс-ройс, с който бе забелязан на срещата си с Майк Помпейо.

Известно е, че лидерът обича бронираните маркови автомобили. Преди да се качи на блек фантом, той се возеше на Pullman Guard Mercedes limousines, който бе оценяван на 2 млн. долара.

Той, разбира се, седи на задната седалка на луксозните коли, с които е свикнал от малък. Но в учебник за децата в Северна Корея, който проследява биографията на Ким Чен Ун, пише, че той придобива майсторски

умения за шофиране, когато

е едва 3-годишен.

А от 9-годишен вече започва да печели дори състезания с яхти. Смее ли някой в азиатската държава да бъде по-добър от бъдещия лидер?

Бившият американски баскетболист Денис Родман, който беше на гости на Ким Чен Ун през 2013 г., разказа след визитата си, че диктаторът има луксозна яхта. А през същата година държавните севернокорейски медии заснеха скъпа моторна лодка на кея на пристанищния град Уонсан. Тя се вижда отчасти на заден план, а на преден план са Ким и неговите генерали.

Няма категоричен отговор дали точно тази е негова, но кой друг севернокореец би си позволил да държи яхта, когато наоколо се намира лидерът? Не е ясно и как е попаднала в страната, за която

вносът на западни стоки е забранен.

Яхтата е произведена от "Принцес яхтс", която държи също марката за скъпи чанти и обувки "Луи Вюитон".

Тя е дълга 60 метра и е нещо средно между ферибот и лодка на “Дисни”. Така я определи Денис Родман. Цената й е около 7 милиона долара. Това не е първата луксозна моторна лодка на лидера. Забавлявал се е в морето и преди това.

Яхтата, произведена от собственика на “Луи Вюитон”, струва около 7 млн. долара.
Яхтата, произведена от собственика на “Луи Вюитон”, струва около 7 млн. долара.

Според учебника на децата плуването също е сред любимите занимания на Ким Чен Ун. Досега обаче нито една южнокорейска медия не е успяла да се добере до информация къде и как плува той. Също както никой не го е забелязвал да язди, въпреки че

най-много обича конните надбягвания.

Това си личи и по отделеното перо в бюджета на азиатската страна. 20% от него отиват за изхранване и грижа за конете.

Също немалко пари се отделят и за специалния институт, който е натоварен да пази Ким Чен Ун от диабет и сърдечни проблеми. В него работят 130 лекари и незнайно колко още помощен персонал.

И въпреки че толкова много хора са ангажирани със здравето му, вождът от Пхенян не се лишава нито от хубавата храна, нито от скъпия алкохол, нито от цигари и развлечения.

Не е ясно какво е отношението на института към факта, че Ким III набляга на свинско месо, доставяно директно от Дания, и черен хайвер от Иран. Пътните разноски, за да бъдат доставени вкуснотиите, не се скъпят.

Що се отнася до напитките, предпочитал американските. През 2016 г. излезе информация, че Ким е фен на коняк "Хенеси". Цената на бутилката е 2145 долара. През същата година Ким е дал

близо 100 000 долара за

германско вино.

Освен към скъпия алкохол третият в династията имал афинитет и към кафето. Според информациите харчел над 921 000 долара за бразилско кафе. И докато си пийвал от ободряващата напитка, пушел цигари "Ив Сен Лоран". Кутията им върви по 44 долара, а ако са в кожена обвивка - 165 долара отгоре.

Лидерът пуши само най-скъпи цигари.
Лидерът пуши само най-скъпи цигари.

Забавленията на партийния елит в Пхенян задължително включвали и красиви жени. Според южнокорейските медии през 2016 г. Северна Корея е изхарчила 3,5 млн. долара за луксозно бельо за жена му Ри Сол Джу и за момичетата от т.нар. Отряд за удоволствия. Те са специално подбирани от цялата страна още като тийнейджърки.

Семействата на момичетата от Отряда за удоволствия се радвали, ако вземели децата им да забавляват партийната върхушка, защото няма да гладуват и да живеят в мизерия.

А за доброто настроение на компанията изпълнители свирят на общо 36-те пиана и рояли в именията на Ким Чен Ун.

Информацията за тези партита идва от избягали от този тип робство момичета, които разказват

какво се случва зад строго пазените стени на дворците

на Ким Чен Ун.

Дали Ри Сол Джу знае за тях? Може и да се досеща, но нищо не може да направи. Самата тя се облича в скъпи дрехи и носи маркови чанти на “Диор” или “Шанел”, а като за сватбата Ким й подарил маникюр “Кристиан Диор” за 1500 долара. Основната им резиденция се намира на около 12 км от централния площад в Пхенян, където е работното му място. За да не се смесва с народа си, лидерът пристига по изграденото подземно шосе.

Тайната връзка е била построена

още по времето на баща му Ким Чен Ир.

Друго имение, предназначено за вожда, е т.нар. Източнопхенянска къща, която обхваща доста по-голяма площ. Там партийният ръководител може да се чувства като сред природата, а не като в град. В парка живеят сърни, които се отглеждат като домашни любимци, а кристалночисти езера осигуряват прясна риба за трапезата на вожда.

В имението си той има собствена кинозала, в която гледа любимите си екшъни - "Годзила" и "Рамбо", както и още над 20 000 филма на дивиди.

Дори за американските стандарти салонът е скъпичък - $200 000,

а за гладуващите севернокорейци е направо немислима сума. Както е в щатските кина, Ким винаги сяда пред екрана с огромна купа с пуканки и кока-кола.

През 2015 г. стана ясно, че около дворците на Ким са изградени 5 частни самолетни писти.

Те са разположени близо до частните гари, които използвал Ким Чен Ир за пътуванията си, заяви пред Ройтерс Къртис Мелвин, изследовател от института “САЩ - Корея” в университета "Джонс Хопкинс" във Вашингтон.

Очевидно Ким Чен Ун не страда от страх от летене като баща си и дядо си. Те са пътували само с бронирания зелен влак, с който младият им наследник беше на посещение в Китай миналата година.

Но той се вози и на самолет. През 2015 г. Ким Чен Ун се появи на серия от снимки, направени от севернокорейската държавна агенция. На тях диктаторът е сам в салона на луксозен частен джет в Пхенян, след което слиза и проверява напредъка на строителните работи в столицата.

Самолетът е съветски брониран “Илюшин” Ил-62, наречен "Шамае-1", което на корейски означава "ястреб", съобщи Ройтерс. Лидерът е седнал на бяло кожено канапе, чете документи върху дървено бюро с кристален пепелник и се любува на гледките от самолета.

“Еър Форс едно” - самолетът на американския президент,

няма кристални пепелници, но този на Ким има.

Една от тайните писти е дълга 500 метра и е в близост до частен дворец в индустриалния пристанищен град Уонсан, където Ким ходи често на почивка. Освен охраняемия замък на лидера наоколо се намира и лятната екстравагантна хижа на Кенджи Фуджимото, японският готвач, готвил през лятото на бащата на Ким.

В Уонсан лидерът посреща и гости, за които са предвидени специални вили. Денис Родман разказа, че там

прилича на екзотичен остров като Хаваите

или Ибиса. Разликата е, че в него живее само севернокорейският вожд.

"Наоколо седят 50-60 души, които пият коктейли и се шегуват през цялото време. Ако отпиеш от бутилка с текила, със сигурност ще е от най-добрата. Всичко, което поискаш, е с най-високо качество", добави баскетболистът.

Бившата спортна звезда бе посрещнат от Ким Чен Ун на хеликоптерна площадка, върху която впоследствие е изградена една от специалните писти за лична употреба.

Неговият домакин се ползва и с други, съвсем нормални за западното общество екстри, но немислими за севернокорейците. Като например смартфон с интернет и криптирана връзка с приближените си.

Ким Чен Ун не пренебрегва и аксесоарите. Колекцията му от часовници струва общо около 8 млн. долара.

Цялата тази информация е достигнала до медиите малко по малко, но какво е действителното състояние на Ким Чен Ун, никой не може със сигурност да каже. Според някои сведения той е по-богат и от американския президент Доналд Тръмп.