Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Летището "Свети апостол Павел" в Охрид, откъдето е излетял самолетът Снимка: Уикипедия/ Local hero
Летището "Свети апостол Павел" в Охрид, откъдето е излетял самолетът Снимка: Уикипедия/ Local hero

Георги Бошнаков, съпругата му Калина и двете им деца са загиналите при падането на самолет „Чесна” П210Н на 80 км от Скопие, съобщиха за "24 часа" от Гражданската въздухоплавателна администрация. Машината е летяла от Охрид за София. 

От македонските въздухоплавателни власти са съобщили на българските си колеги, че при опита на чесната за влизане в българското въздушно пространство, заради лоши метеорологични условия пилотът е направил завой и е искал да кацне в Скопие, но нещо е станало и самолетът е паднал на 80 км южно от града.

Според македонския вестник "Курир" загиналите са 49-годишният Георги Бошнаков, съпругата му Калина Корнажева-Бошнакова (на 47 г.) и дъщерите им Биляна и Гергана - на 14 и 18 г. 

Чесната е с немска регистрация, каза пък Христо Христов, шеф на разследващото авиационни произшествия звено към Министерството на транспорта. Македонският му колега му е казал, че са намерили самолета разбит, няма оцелели.

Според ГВА е възможно бреветът му да е български, тоест да се е обучавал у нас, но това ще бъде проверено утре. 

Георги Бошнаков е собственик на фирма, която се занимава с рециклиране на отпадъци. Калина Корнажева-Бошнакова е адвокат.