Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

На този ден преди четири години в хотел „Холидей Ин” в Санкт Петербург се проведе т.нар. МЕЖДУНАРОДЕН РУСКИ КОНСЕРВАТИВЕН ФОРУМ. Афиширан бе като „първият в световната история форум на национално-ориентираните политически сили от Европа и Русия”. В залата заедно с представители на българската партия „Атака”, бяха и други крайнолеви и крайнодесни неонацистки партии и организации от Европа – италианската „Форца Нуова”, дясноекстремистката Националдемократическа партия на Германия, гръцката ултрадясна партия „Златна зора”, националсоциалистическата „Партия на шведите” , „Партията на датчаните”, Британската „национална партия”, английската „Лига на живота”, „Ломбардската лига”, „Националната партия на Финландия”, белгийската организация „Евро-Рус” и др. Свои представители на форума бяха делегирали и от т.нар. Донецка народна република. Руските националисти бяха представени от партии като „Родина”, „Руското обществено движение” и „Руското имперско движение”.

Целта на неонацисткия форум бе се демонстрира подкрепа за руския президент в момент, когато светът осъждаше категорично неговата политика – заповяданата от него агресия срещу Украйна и анексирането на Крим. Спомням си добре, че тогава руски граждани излязоха на протест срещу това „тържество” на неонацизма в Русия. Но се случи това, което не очаквах. Руската полиция започна да бие и задържа антифашистите,протестиращите срещу нацисткото сборище, за да гарантира спокойствието на фашистите. Тогава написах: Хора бдете! От Русия идва опасност!

И тази опасност не е отминала. Днес тя пуска своите отровни пипала и към управлението на Европа, към Европейския парламент. За Европарламента се стягат крайни националпопулистки партии и неоначисткиш партии. Техните връзки с Кремъл са известни. Целта им е да разрушат Европейския съюз. Искат да ни върнат в ХХ век, във времето на двете световни войни, на милионите жертви. Защото национализмът никога не е носил мир. Тази идеология е синоним на смъртта и войната. В България има партии и „граждански” организации, които желаят да се случи тази трагедия. Те ни водят към нея. Имат своите привърженици. Но европейските избори са първата възможност да бъдат спряни. България не трябва да изпраща антиевропейци и лица одобряващи фашисткото сборище в Санкт Петербург в Европейския парламент. Ако искаме да запазим държавата си и да я има обединена Европа.

Свидетели сме как националпопулизма доведе до сериозна криза дори държава като Великобритания. Британски политици станаха негови заложници. Националпопулизмът на „жълтите жилетки” във Франция принуди президентът Макрон да прави отстъпки. Национализмът тресе Италия и Австрия. Затова ви моля да погледнете снимката, която публикувам на тази руска жена, която през 2015 г. в Санкт Петербург протестира с лозунг, с който казва, че не желае чужди нацисти, защото „своите няма къде да денем”.

На предстоящите европейски избори трябва да спрем националпопулистите и неонацистите. Не го ли сторим ще има много да патим! Предупреждавам за това сега, защото когато майките сложат черните забрадки ще бъде късно.

*Коментарът е от фейсбук