Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Година след катастрофата не смеех да вляза сама в банята, страхувах се, че духът на загиналото момче ще ме преследва. Знам, може да е налудничаво, но просто беше като травма от това, което се случи. Не пожелах да видя човека, не съм гледала и снимки.  Беше голям шок. Жал ми е за него, но до ден днешен се питам какво е правил той на магистралата, дали това не е самоубийство на един психически неуравновесен човек.

Не мога да си обясня каква е причината да притичваш по магистралата в този ранен час. Там няма нито магазинчета, нито кафенета. Много необяснимо. Питала съм се защо на нас, това е много тежко преживяване. Но ние нямаме вина, експертизата го доказа. Смятам, че каквото и да се случи от тук нататък, това е истината. Все още това ме държи емоционално, все още се питам защо на нас, но това е съдбата. Държавата няма претенции към  нас", заяви в съда Деси Слава.

Тя обаче не бе наясно, че наказателното дело, което върви срещу шофьора й Димитър Илиев, е точно защото прокуратурата, като представител на държавното обвинение,  е внесла обвинителен акт срещу него. 

"Притеснителното е, че подсъдимият беше попитан в залата дали се признава за виновен, при положение, че делото не е  във фаза на съкратено съдебно следствие", допълни адвокат Станислав Иванов, който представлява подсъдимия Димитър Илиев.

Както "24 часа" писа по-рано днес, Илиев е подсъдим за пътно произшествие на АМ "Тракия", при което е загинал 21-годишният пешеходец Божидар Кайлов. Призори на 9 сепмеври, 2016 г., той внезапно притичал пред автомобила на певицата, шофиран от Димитър. Фолкдивата се връщала от участие във Варна. 

На днешното съдебно заседание освен Деси Слава бе разпитано и вещото лице Жулиета Едрева, изготвила съдебно-техническа експертиза. Според нейни изчисления в момента на удара автомобилът се е движел със 100 км/ч.  

Следващото заседание е насрочено за 25 април.