Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Източник: Pixabay
Източник: Pixabay

Националният отбор на България стартира поредни квалификации с много надежди, но за първи път от 2004 година с амбиция да се класира на голямо първенство.

Ръководството на футболния ни съюз продължава да има доверие към селекционера Петър Хубчев след приличното представяне в новия турнир на УЕФА – Лига на нациите. Нашите започнаха с три поредни победи, но след това не успяха да запишат успех в следващите три мача и пропуснаха възможността да се изкачат в по-горна дивизия.

В петък “лъвовете” приемат Черна гора на Националния стадион “Васил Левски”. Експертът от сайта Букмейкър Рейтинги Ники Александров прогнозира гол/гол за двубоя, като допълва, че все пак се надява българският тим да реализира едно попадение повече от противника…

Ники избира коефициент около 2.00 от букмейкъра Winbet, който е оценен с рейтинг 4 от „Букмейкър Рейтинги“. Останалите сайтове за залози също дават леко предимство на България в първия двубой въпреки изказването на селекционера на гостите Любиша Тумбакович, че в тима ни няма големи звезди, а само двама-трима по-добри футболисти…

В петък освен срещата на българския национален отбор интерес представляват и двубоите на актуалния европейски шампион Португалия. Роналдо и компания приемат Украйна, като съвсем логично домакините са в ролята на категоричен фаворит.

Според букмейкърите обаче най-лесно би трябвало да бъде на световния първенец Франция, който гостува на Молдова. Звездите на Дидие Дешан получават коефициент едва 1.10 за срещата в Кишинев.

В събота Испания приема Норвегия, а Италия е домакин на Финландия. Испанците не успяха да спечелят групата си в Лигата на нациите и останаха на второ място след Англия. Италия също се представи много колебливо и сега стартира с нови надежди квалификационната кампания с първи мач срещу Финландия.

Скандинавците спечелиха групата си в Лигата на нациите, в която бяха заедно с Унгария, Гърция и Естония. Въпреки че букмейкърските къщи дават категорично предимство на “скуадра адзура”, двубоят в Удине ще бъде опасен за домакините…

Най-голямото дерби обаче е на 24 март (понеделник), когато Холандия посреща Германия. Любопитното е, че двата тима бяха в една група и в Лигата на нациите, като в първия мач “лалетата” разбиха Германия с 3:0, а на реванша резултатът бе 2:2. Германия няма победа над Холандия от 7 години, за последно спечели на Европейското първенство през 2012-та с 2:1 в груповата фаза.