Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Някои хора са толкова запалени по идеята, че Земята е плосък диск, че не се задоволяват само с твърдения и теоретични разработки.

През 2002 г. Майк Хюс, бивш автомобилен инструктор от Калифорния, поставя световен рекорд на “Гинес” по скок с лимузината си Lincoln Town Car.

Но той опитва да преследва и "по-високи" цели. В стремежа си да докаже, че Земята е плоска, Хюс е построил първата си пилотирана ракета. През 2016 г. Хюс стартира неуспешен опит за набиране на средства за ракета, като печели само 310 долара.

Едва след като изповядва вярата си в плоската Земя по-късно същата година,

Хюс получава подкрепа от общността на плоскоземците

Чак тогава неговата кампания за набиране на средства си осигурява необходимите $ 7875. Смелчакът възнамерява да извърши многократни ракетни пътувания, завършвайки с полет до Космоса, където вярва, че ще може да снима цялата Земя като плосък диск.

Хюс е построил първата си пилотирана ракета на 30 януари 2014 г. и е изминал 417 метра само за една минута над Уинкелман, Аризона.

Освен че не успява да докаже теорията за плоската Земя, чудакът едва не загива. Приземяването е много тежко и му струва две седмици в специална проходилка.

Въпреки това Хюс прави още един опит за стартиране, и то пред публика.Пред Асошейтед прес Хюс признава, че съществуват и рискове:

"Страшно е, но никой от нас не си тръгва жив от този свят" Второто изстрелване на ракетата било планирано за уикенда на 25 ноември 2017 г., но редица бюрократични прегради пречат на Лудия Майк за старта. По първоначален проект ракетата трябвало да достигне скорост от 500 мили в час (800 км/ч). Предвиждало се и допълнителни устройства да бъдат изстреляни от нея на височина 32 километра. Най-после на 3 февруари 2018 г. той се снабдил с необходимите разрешителни. Шоуто с частния космически полет било силно рекламирано и имало и публика. Този път обаче ракетата не успяла да запали.

Най-накрая на 24 март 2018 г. Хюс излита, като достига височина от 572 метра и отново изпитва трудностите на кацането в пустинята Мохаве.