Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметът на Червен бряг Данаил Вълов и още 5-има са задържани за 24 часа по разследване на спецпрокуратурата и КПКОНПИ за престъпления по служба в общината, съобщи зам. главният прокурор Иван Гешев.

„Една от линиите на разследването е обществена поръчка за „топъл обяд“. Делото е започнало по сигнал на журналисти“, каза той. Както "24 часа" по-рано съобщи, една от трите фирми, участвали в поръчката, отговаряла на критерия "най-ниска цена". Вместо да сключи договор с нея, кметът прекратил поръчката.

"Пари има, но се краде много. Пари изтичат отвсякъде", заяви прокурорът.

„Повечето кметове са възложители на обществени поръчки. Накратко, става въпрос за лобиране за определени фирми да спечелят обществени поръчки“, коментира зам. главният прокурор и посочи, че ще даде подробности, когато има повдигнати обвинения. 

Самият сигнал е получен от журналист от сайта zovnews.com, както и по материали, изпратени от Агенцията за държавна и финансова инспекция (АДФИ) и след журналистическо разследване на "Господари на ефира", излъчено на 7 май 2018 г. След проверката, преди няколко месеца спецпрокуратурата е образувала досъдебното производство, посочи Гешев.