Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2-годишният Юлиян - Онур изчезна преди 3 дни.
2-годишният Юлиян - Онур изчезна преди 3 дни.

В издирването участват достойни българи, отличени от “24 часа”

Версията отвличане или продажба все повече се налага при издирването на 2-годишния Юлиян-Онур от бургаското село Равнец, който мистериозно изчезна в неделя привечер. Вече трето денонощие от него няма следа, въпреки че е трудноподвижен и бяха мобилизирани всевъзможни служби и техника да го търсят.

В издирването му участват полицаи, пожарникари, жандармерия и гранична полиция, но детето сякаш е потънало вдън земя. Беше пуснат и дрон, а преди ден хеликоптер кръжеше между Равнец и околните села. За още по-прецизно търсене във вторник бяха включени и два делтапланера. В облитането на района са се включили по собствено желание двама парапланеристи - Венелин Стайков и Деспин Митрев, които през 2017 г. бяха отличени от “24 часа” в кампанията “Достойните българи” заради участието им в акции за спасяване на деца.

Двамата сами си предложили услугите на кмета Христо Колев да се включат с летателните си машини.

“От ниска височина засичат всичко живо на земята - зайци, мишки. Дано да го открият. Метър по метър проверявахме района край реката, нивите, навсякъде в широк периметър около селото”, казва кметът.

В мащабната издирвателна акция полицията мобилизира 100 души, от тях

60 тръгнаха от

къща на къща

в ромското гето да проверяват за детето дали не е отвлечено, или изгубено.

“Някой сигурно е взел сина ми и го е качил в каруца”, каза бащата Иван Ангелов. Преди това говорил за черна кола в ромската махала, после, че Онур бягал по черен път, а в същото време трудно ходел.

Майката Мета се притеснява за детето си.
Майката Мета се притеснява за детето си.
Майката Мета пък се притеснява малкият

да не е изяден

от чакали

Противоречивите им показания навели разследващите на мисълта, че малкият може да е продаден, а родителите му да разиграват театър. Затова работят и по тази версия.

“При това състояние на детето досега все щяхме да намерим следа - обувка или дреха”, казват разследващи.

Иначе пред кмета двамата родители не могат да обяснят, че 2-годишно дете ще направи дълъг преход с болно краче. Юлиян - Онур се родил с малформация и е 14-о дете на семейството от ромски произход.

Бащата твърди, че на рождения ден в неделя привечер, когато последно е бил забелязан, синът му си играел с още 4-5 деца в заграден двор и не е излизал навън. Според него досега малкият, който не може и да говори, никога не е оставян сам.

Другата версия - за отвличане в Кошарица като отмъщение от роднина на Иван, също не се потвърждава. Наскоро бащата е получавал заплахи, но при претърсване на къща в селото Юлиян не е открит.

“Редовно сме ги посещавали, но в семейството не е констатирано неглижиране спрямо децата. Големите ходят на училище, а малките са на градина”, коментира шефката на “Социално подпомагане” Алина Конкьова.