Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Време е за рестарт!

Утре, три години след като създадохме ДНК, е рестартът на нашата Неправителствена организация – с представяне на Обществен съвет, нова кампания за раждаемостта и планове по отношение на емиграцията.

И ако в началото каузата за запазването на нашето ДНК e звучала като патриотичен вопъл и страх от неясното ни бъдеще, сега демографията се превръща в практически проблем, защото проблемът не е, че някога, след години, ние може да изчезнем като нация, а че днес през 2019 г. бихме живели по-добре, ако имаше работна ръка, ако имаше достатъчно млади хора и ако се раждаха повече деца.

Защото всички анализи показват, че основната спирачка пред икономиката ни е липсата на достатъчно кадри и защото, както споделя министър Красимир Вълчев, по-големият проблем е, не че няма достатъчно деца, а че няма родители, които да ги създадат, защото са емигрирали.

Затова навсякъде в Източна Европа се вземат мерки, не само за стимулиране на раждаемостта, а за внос на качествени хора. Румъния дава по 40 000 евро от Еврофондовете за емигранти, които ще започнат бизнес в страната. Имаме нужда от такива новини и в България и ще се опитаме да ги създаваме, като включваме все повече бизнеса в това, което правим.

Време е за рестарт!