Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Десетокласничката от "Свети Климент Охридски" в Пловдив Габриела е момичето, което във вторник е било намушкано с нож в гърба от своята съученичка Стояна. Както вече "24 часа съобщи, пострадалата е в болница без опасност за живота, а по случая е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда. 

"Между двете е станало скандал по време на втория час по философия. Учителката им задала задачи, на които е трябва класът да отговори. Стояна е дъвчела дъвка и е мляскала, а Габриела й е направила забележка, използвайки обидни реплики", обясни директърът на гимназията Здравко Димитров. По думите му в междучасието 16-годишните момичета продължили да се псуват, при което напрежението ескалирало. По време на шестия час по физическо се стигнало до бой между Стояна и Габриела, а преподавателката ги разтървала . Тя изпратила Габриела до педагогическия съветник заедно с друго момиче от класа. През това време Стояна пък помолила учителката да отиде до тоалетната, тъй като не се чувства добре. Вместо към вецето се отправила към училищния стол. Поискала от чистачката нож, за да си обели ябълка с него. Но така и не го върнала. В коридора на гимназията Стояна се разминала с Габриела и другото момиче, които тъкмо се връщали от педагогическия съветник. При разминаването си Стояна я е тупнала с ножа по гърба. След това се е върнала в часа по физическо, взела си раницата и си тръгнала, въпреки че имала още занимания по други предмети.

Класната й ръководителка я срещнала на улицата и я накарала да се върне в клас. След като директорът разбрал за случая, веднага извикал семействата на двете момичета. По думите му раната е повърхностна с дължина ок.1 см. На 21 март педаг.съвт ще решава за наказания за двете момичета, т.к.са се били по време на час. За Стояна предложението засега е да бъде преместена в самостоятелна форма за обучение, а за Габриела - предупреждение за преместване в друго училище. Директорът обаче смята, че и двете трябва да понесат еднаква санкция. За инцидента той е информирал вече Министерството на образование и Регионалния инспекторат.