Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Атанас Михалов.
Д-р Атанас Михалов.

Немският учен Ханс Рекевег доказва, че при вирус алопатичните лекарства могат да отключат туморен процес

При вирусно заболяване, ако се прилагат алопатични лекарства като антибиотици, антипиретици, сулфонамиди, химически противотемпературни средства може да се отключи тежка автоимунна реакция и дори да се даде ход на туморен процес.

Тази теория се доказва през 50-те години от немския учен Ханс-Хайнрих Рекевег, който е основоположник на хомеотоксикологията.

"Много често пациентите заявяват: "Боледувах от грип и оттогава здравето ми се разби" - казва той. - Обвинява се вирусът, а че е вземан антибиотик се забравя."

Според него грипът, както и баналните простудни заболявания, много от които са предизвикани от вирусни инфекции, са проблем с огромно медицинско значение.

Статистиката показва, че почти всеки човек боледува от тях от един до три пъти в годината. Средната продължителност на едно такова заболяване е от 3 до 10 дни, като нерядко се стига до сериозни усложнения. Съществуващите лекарства като аналгетици, антипиретици, противокашлични, бронхоразширяващи

не предотвратяват заболяването,

а само облекчават състоянието на болните. В същото време тези лекарства увреждат организма с токсичността и страничните си ефекти.

Американската асоциация на лекарите например е изчислила, че вредата, нанесена на населението в САЩ от лекарствени усложнения, е значително по-голяма, отколкото от всички инфекциозни заболявания, взети заедно.

Това е така, защото няма противовирусни средства срещу грип - категоричен е д-р Атанас Михайлов. - Да не си правим експерименти с прехвалени от рекламата продукти. Антибиотиците не убиват вирусите. Не трябва да се прилагат при вирусни заболявания. Има бързи тестове за грип за около 15 лв. Ако е налице, е по-добре да се предписват витамини, билки и каквото знаят лекарите, но антибиотици - в никакъв случай.

Моя приятелка умря от токсичен хепатит на фона на грип + два приема на доксициклин за 2-3 дни (както при гъбно, фалоидно отравяне). До нея в моргата лежеше жена на 65 г., същият сценарий -

грип, антибиотик и накрая смърт."

Малко след кончината на жената д-р Михайлов се сбъсква с друг подобен тежък случай, който обаче успява да спаси.

"Обади ми се жена от Варна, на която 40-годишният й мъж е в интензивно отделение с кръвопреливания след грип - разказва медикът. -

Лекувал се е с панадол и фервекс,

вследствие на което е направил ужасна форма на пурпура на Шонлайн Хенох - кожата става леопардова, а кръвоизливите са по целия стомашно-чревен тракт. Много реактивни артрити са идвали при мен по схемата вирус - антибиотик - антипиретици."

Според него най-често се предписва определено лекарство при настинки, но то не помага.

"Говоря за тамифлу - разказва лекарят. - Съдържа озелтамивир, който се отнася към група лекарства, наречени инхибитори на невраминидазата. Създадени са, за да предотвратяват разпространението на грипния вирус в организма и да помагат за облекчаване на грипната вирусна инфекция. Твърди се, че ако се приложи в първите 24-48 часа от началото на заразата, трябвало да действа, но всъщност не е така. Представете си, щом бившият министър на здравеопазването Божидар Нанев беше обвинен, че в края на 2009 г. е сключил договор за доставка на тамифлу срещу свински грип."

Медикът твърди, че неправилната употреба на антибиотици може да доведе и до резистентност към тях.

"Това е една от най-големите заплахи за здравето в световен мащаб, продоволствената сигурност и развитие днес - казва д-р Михайлов. В Европейския съюз годишно се докладват над 25 хил. смъртни случая вследствие на инфекции, причинени от резистентни микроорганизми. Ако резистентността се повиши с 40% с настоящите темпове, до 2050 г. в света се прогнозират 10 милиона жертви. Човечеството трябва спешно да промени начина, по който се предписват и използват антибиотици."

Статистиката показва, че около 80% от консумацията на антибиотици в хуманната медицина са в доболничната помощ.

А отчет от 2017 г. сочи, че жертвите на резистентни бактерии са 33 хил. души.

Медикът отрича и приема на парацетамол. По-подходящи от него са аналгин, аспирин или нурофен, но с известни забележки.

"Според московския токсиколог Юрий Николаевич Остапенко, ръководител на информационно-токсикологичен център, парацетамолът в цял свят заема едно от водещите места по количество на

тежка смърт поради предозиране

- категоричен е д-р Михайлов. - В момента се намираме под пресата на фармацевтичните компании, които зомбират всички, в това число и лекарите, защото този бизнес е един от най-доходните. С много неща, които ни внушават от екраните на телевизорите, е невъзможно да се съгласим. По някои наши данни се осъществява настъпление срещу аналгина. Искат да го изземат от продажбите, защото причинява поражения на кръвта. Но ето, аз 34 години се занимавам с токсикология, а отравяния с аналгин, от които да умират хора или да се получат наистина много сериозни усложнения от страна на кръвта, практически не си спомням."

По думите му, ако не вярваш на хомеопатия и не знаеш какво друго да правиш, можеш да загинеш от лечението с антибиотици.

"Ако не знаете, че пиенето на билки, гладът и други средства помагат, по-безопасно е нищо химическо да не се взема - категоричен е д-р Михайлов.

По-добре това,

отколкото да се лекуваш с антибиотици

и температуропонижаващи средства.

Например едва ли хората знаят, че здравният микробиом в българския лактобацил увеличава шансовете за оцеляване и в случай на описани вирусни зарази."

Немският учен Ханс-Хайнрих Рекевег
Немският учен Ханс-Хайнрих Рекевег