Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Джеймс Сейфчък и Уейд Робсън признават, че Майкъл Джексън ги е научил как се прави секс.
Джеймс Сейфчък и Уейд Робсън признават, че Майкъл Джексън ги е научил как се прави секс.

10-годишният Джеймс Сейфчък получава бижута в замяна на секс

Майката на Уейд Робсън се урежда с нов автомобил, оставяйки сина си да спи у Джако

“Майкъл Джексън беше един от най-милите и благи хора, които някога съм срещал. Той освен това ме насилваше сексуално. В продължение на седем години” - с тези думи Уейд Робсън шокира целия свят в новия филм на НВО и Channel 4.

Неочаквано и плашещо твърдение, което изумява и най-големите фенове на Краля на попа. А разказите на Уейд Робсън са толкова смущаващи, че успяват да опетнят кариерата, която Джако гради с години. И макар че тези, които вярват на твърденията, че Джексън е бил педофил, са колкото и останалите, които смятат това за лъжа, филмът се превръща в истинска сензация.

С Уейд Робсън. Джексън притежавал колекция от еротични материали, свързани с деца.
С Уейд Робсън. Джексън притежавал колекция от еротични материали, свързани с деца.

В лентата “Напускайки “Невърленд” става ясно, че

животът на няколко семейства е разбит Едни решават да жертват децата си, за да получат материална облага. Други се самоубиват, отказвайки да приемат мисълта, че някой блудства с детето им. Цялата истина всъщност никога няма да излезе наяве. Майкъл Джексън не може да коментира твърденията, а броят на насилваните момчета продължава да расте.

И макар че Майкъл Джексън е феномен, третият най-продаван музикант на всички времена и носител на 13 награди “Грами”, то филмът определено може да ви накара да гледате с други очи на него. “Напускайки “Невърленд” разказва за две от жертвите на Майкъл Джексън - Уейд Робсън и Джеймс Сейфчък. И двамата са още деца, когато попадат в света на Краля на попа. Решават да признаят за зверствата трийсет години по-късно, след като вече имат семейства и собствена кариера.

С Джеймс Сейфчък. През годините Краля на попа е обвиняван пет пъти за блудство с деца.
С Джеймс Сейфчък. През годините Краля на попа е обвиняван пет пъти за блудство с деца.

Заради лентата близките на Джексън заведоха дело срещу HBO, като адвокатите им изпратиха и отворено писмо, в което наричат филма "позорен" и го обвиняват, че показва само едната гледна точка, без да пожелае да чуе позицията на "Джексън естейт" - консорциума, който се грижи за материалните и нематериалните активи след смъртта на изпълнителя. Въпреки опитите им да спрат излизането на “Напускайки “Невърленд” обаче, той тръгва по екраните в цял свят.

Филмът дава думата изцяло на жертвите и техните семейства. В продължение на около четири часа той ги оставя да кажат своята гледна точка с ужасяващо много и щокиращи подробности. А самопризнанията им са

изненадващо детайлни

Уейд Робсън среща Майкъл Джексън за пръв път през 1987 г., когато е едва на пет години. Той е обсебен от поп звездата и печели състезание по танци в местен мол в родния си град в Австралия. Наградата е среща с изпълнителя. Робсън обаче е толкова талантлив, че се оказва на сцената заедно с Джексън. Две години по-късно благодарение на няколко обаждания от страна на амбициозната му майка Робсън отново се среща с Джексън

в имението му “Невърленд”

И точно тогава започва сексуалното насилие, което Уейд си припомня с подробности.

Според Робсън Джексън го уверил, че “той е най-добрият му приятел и единственият в света, с когото някога е правил секс”.

“Мислех, че съм уникален и неповторим, единственият избран измежду всички момчета по света”, спомня си Робсън.

Той признава, че е бил насилван от Майкъл Джексън от 7- до 14-годишна възраст. Блудствата били ежедневие. Другият мъж, който открито говори за зверствата на Джако, е Джеймс Сейфчък. Той е на 10 години, когато среща звездата. Двамата се снимат заедно в реклама на “Пепси”. В ранен етап от техните взаимоотношения изпълнителят

подарява на момчето своето червено яке от клипа на Thriller

и му дава стотици долари. След това го кани да се присъедини към него на лятното му турне. Според разказите на Сейфчък тогава в Париж Джексън го запознава с мастурбацията.

Така започва и сексуалното насилие над младежа. В своята изповед Джеймс Сейфчък разказва, че Майкъл Джексън го е научил как се прави секс.

“Започна с целувки с език – той ми каза, че аз съм го научил да целува така”, казва Сейфчък, добавяйки, че са последвали и други сексуални действия.

Като дете Джеймс дори се омъжва за Джако против волята си. Правейки това разкритие пред HBO, вече 40-годишният мъж показва и пръстена, който певецът му е дал по време на церемонията, състояла се в спалнята му.

“Много си падах по бижута, когато бях малък, и той ми ги подаряваше

като награда в замяна на секс Казваше ми, че трябва да му продам нещо, за да ги спечеля”, разказва Сейфчък в документалния филм.

“Дадохме си клетви, че ще останем заедно завинаги. Почувствах се страхотно. А и пръстенът беше хубав. Имаше цял ред диаманти”, добавя мъжът, показвайки бижуто с трепереща ръка.

Те купували често скъпоценностите заедно, като Джексън се преструвал, че това е подарък за някоя жена с толкова малки пръсти, че бижуто би трябвало да пасне на детската ръка на момчето. Сейфчък притежава цяла кутия с бижута, които Майкъл му е подарил, ала вече не обича да я отваря или да разглежда съдържанието й заради спомените, които му носи.

И за двете семейства Майкъл Джексън става доверен приятел и ментор. Най-ярките спомени и на двамата мъже от онези години са свързани именно с посещенията им в ранчото на Джексън "Невърленд", намиращо се северно от Санта Барбара. И двамата описват престоя си там като

място от детските сънища –

увеселителен парк, пълен с игри, екзотични животни и безкраен достъп до бонбони и забранена от родителите им храна. Тези посещения постепенно започват да включват нощувки, при които Майкъл и съответното дете спят в една спалня, а родителите са отделно. Робсън и Сейфчък описват как това

уж забавно преспиване

в една стая

довежда до интимен контакт.

След смъртта на Джексън става ясно, че е притежавал огромна колекция от еротични материали за възрастни, които държал в куфар до леглото си, включително и снимки на голи момчета. Съдебните експерти откриват отпечатъците на момчетата заедно с тези на Джексън на същите страници.

Филмът обръща голямо внимание на поведението на майките на двете деца, които често ги оставяли сами в компанията на Майкъл Джексън, без да ги придружават.

Родителите им получавали шанс да ползват луксозни лимузини и частни самолети за шопинг и да пият скъпи вина от избата на “Невърленд”. Родителите на Джеймс Сейфчък се сдобили с нова къща, а майката на Уейд Робсън - с нов автомобил.

Филмът “Напускайки “Невърленд” непрекъснато оставя усещането, че приживе Джексън многократно е успявал да избегне правосъдието, плащайки си за спокойствието. През 1993 г. 13-годишният Джордан Чандлър го обвинява в сексуално насилие. В съда случаят се урежда със споразумение за 22 милиона долара. Десет години по-късно звездата отново е обвинена, този път за блудство с 13-годишния Гавин Арвизо. След дело, което продължава 18 месеца, Джексън отново е признат за невинен. По това време Сейфчък и Робсън

все още отричат певецът да им е посягал

И двамата порастват и се женят, преди някой от тях да посмее да каже пред друго човешко същество за преживяното след години дълбоко заравяна травма.

Двамата мъже, които днес признават за сексуалното насилие във филма, са получили дълбоки психически травми, предизвикани от тежките моменти в детството им.

Години след срещата си с Джексън Уейд Робсън става един от най-успешните млади хореографи и работи с NSYNC и Бритни Спиърс.

Успехът му обаче е белязан от тъга и депресия. Джеймс Сейфчък се реализира като режисьор и рок музикант, но също се сблъсква с пристъпи на депресия.