Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебно заседание споразумение, осъдиха мъж на една година и три месеца лишаване от свобода за извършена измама, съобщи държавното обвинение.

Г. М. се признал за виновен за това, че на 13 октомври 2016 г. в гр. Велико Търново при условията на опасен рецидив, възбудил и поддържал у С. М. заблуждение, че ще заплати мобилен телефон „Iphone 6S 16 GB Space Grey MAT 25“ и с това му причинил имотна вреда в размер на 1260 лева.

На същата дата пострадалият пристигнал на гарата в Горна Оряховица по работа. Трябвало да отседне в хотел за една нощ, но не познавал града и потърсил някой, който да го откара до близък хотел. Така попаднал на обвиняемия и на негов приятел, които били също на гарата. Двамата го закарали до близък хотел. След като се регистрирал и оставил багажа си, му предложили да пият кафе в близко заведение. Там измамникът обяснил на пострадалия, че има дъщеря, на която искал да закупи телефон на изплащане, но тъй като имал задължения към мобилните оператори, никой нямало да му продаде. Обяснил, че вноските щял да изплаща сам. Любезно помолил пострадалия той да закупи телефон на свое име, защото нямало кой друг да помоли, а искал да зарадва дъщеря си. Наивникът се съгласил и тримата отишли до магазин на МТел във Велико Търново. Обвиняемият разгледал телефоните и посочил един от най-скъпите. Пострадалият поискал от служителката да закупи на изплащане този телефон, като сключил съответния договор, а обвиняемият дал парите за първоначалната вноска. След като излезли от магазина, пострадалият дал на новия си познат мобилния телефон и документи, като сим картата извадил и запазил за себе си. След това тримата отишли да хапнат в близко заведение, а обвиняемият платил сметката заради направената услуга. Веднага след това отишъл в магазин и продал мобилния телефон за 750 лева, а след това не внасял дължимите вноски за телефона, както бил обещал. Обвиняемият е осъждан.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.