Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бил Клинтън и Моника Люински СНИМКА: Архив
Бил Клинтън и Моника Люински СНИМКА: Архив

Не са малко случаите, в които известни политици са забъркваха в секс скандали. Те не само разпалиха любопитството на жадните за пикантни подробности читатели, но и съсипаха кариерата на някои от тях. Ето най-горещите секс скандали с политици, подбрани от "Дарик":

Бил Клинтън

Бил Клинтън не винаги е бил перфектният съпруг. През 1995 г. 21-годишната Моника Люински, току-що е завършила колеж, постъпва на стаж в Белия дом. Двамата започват тайна афера, но тя бива разкрита от приятелката на Моника, Линда Трип. Тя е записвала тайно телефонните разговори и ги е давала на медиите. Новината за аферата „Люински” се появява за първи път на 17 януари 1998 г., а три дни по-късно след публикация във вестник „Вашингтон Поуст“ скандалът избухва с пълна сила. Извънбрачната афера и нейното шумно разследване водят до процедура по импийчмънт на държавния глава същата година.

Марк Санфорд

През 2009 губернаторът на Южна Каролина Марк Санфорд си призна, че има любовна афера с жена в Аржентина. Това се превърна в политически гаф и нанесе удар на Републиканската партия, която смяташе да издигне Санфорд за свой кандидат за президент на изборите през 2012 г. Тогава членове на Конгреса на САЩ го призоваха да си подаде оставката и припомниха, че като конгресмен той подкрепи призивите за импийчмънт на президента Бил Клинтън, заради шумната му афера с Моника Люински.

Елиът Спитзър

Губернаторът на Ню Йорк Елиът Спитзър попадна в центъра на секс скандал през 2008г. Според вестник „Ню Йорк Таймс“ Спитзър е бил записан по телефона, докато си уреждал среща с проститутки в хотел във Вашингтон. Оказало се е, че Спитзър често е посещавал хотела с различни момичета, а когато си е запазвал стая, е записвал на името на „Джордж Фокс“. За да избегне импийчмънт, Елиът подаде доброволно оставка.

Марк Фоли

Съобщения към непълнолетни момчета станаха повод за скандал, свързан с името на републиканският конгресмен от Флорида, Марк Фоли. Той бе принуден да подаде оставка, заради последиците, които може да има за партията му. През същата година бяха направени анонимни признания от момчета, в които се посочва, че всъщност са имали сексуални връзки с Фоли.

Мел Рейнолдс

Мел Рейнолдс е бивш член на Демократичното мнозинство в камарата на представителите . Той бе обвинен и осъден за сексуални отношения с 16-годишено момиче. Рейнолд отрече твърденията, заявявайки, че са расистки, целящи да унищожат политическата му кариера. През 1995 г. обаче Мел е осъден за възпрепятстване на правосъдието и притежание на детска порнография. Тези обвинения са принудили Мел Рейнолдс да подаде оставка през октомври 1995 г. Рейнолдс бе вкаран в затвора за 12 случая на сексуално насилие.

Робърт Бауман

Робърт Бауман, бивш член на Камарата на представителите на САЩ, бе обвинен през 1980 г., в опит за сексуален контакт с 16-годишно момче, което е предлагало сексуални услуги. Бауман нито отрича, нито потвърждава тази информация. Вместо това съобщава, че страда от алкохолизъм и влиза в рехабилитация.

Лари Крейг

Кариерата на републиканският сенатор Лари Крейг бе буквално захвърлена в тоалетната. Скандалът започна на 11 юни, когато Крейг беше задържан в мъжката тоалетна на летището в Минеаполис от полицай под прикритие, разследващ оплаквания от граждани. Полицаят заяви по-късно, че Крейг му предложил сексуален контакт. Макар и да си поддаде оставка, Крейг отрече обвиненията.