Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шабан Шаулич със сръбската певица Драгана Миркович
Шабан Шаулич със сръбската певица Драгана Миркович

Води се разследване дали е бил с колан в колата

Сръбският външен министър Ивица Дачич поиска германските власти да направят аутопсия на тялото на Шабан Шаулич, за да се разбере точната причина за смъртта му. Легендата на сръбската фолкмузика загина в понеделник в зверска катастрофа на път за летището в Дортмунд. Само

час преди инцидента

Шаулич пял в Билефелд

67-годишният певец забавлявал в местна дискотека сърби, живеещи в Германия. След концерта той и хората му веднага се качили на кола за летището. Возели се в “Сеат”. По пътя ги настигнала мазда, управлявана от 34-годишния турчин Алсин Левент. Той няма постоянен адрес в Германия, нито пък шофьорска книжка, стана ясно по-късно. Мъжът бил и силно алкохолизиран. Притискал сеата и го засичал неколкократно.

При внезапно стесняване на магистралата заради строителни работи маздата връхлетяла с огромна скорост върху колата на Шаулич. Сеатът се завъртял и се блъснал в огражденията. И тримата пътници в него пострадали сериозно, а турчинът имал само леки одрасквания. Според сръбската преса певецът дори успял да излезе от автомобила си.

На мястото на катастрофата за минути пристигнала линейка. Шаулич и спътниците му били откарани в най-близката болница. Там часове по-късно певецът издъхнал от нараняванията си. Според сръбската преса коланът на колата е наранил аортата му. Германската полиция не потвърди това. Води се разследване как точно е станала катастрофата, като за целта се използват нови триизмерни камери, които ще възстановят случилото се до секунда. Следствието проверява и дали всички в колата са били с колани.

При прекъсната аорта

Шабан Шаулич е щял

да издъхне незабавно,

а не часове по-късно, обясниха специалисти. В сряда сутринта почина и шофьорът на сеата – 43-годишният босненец Мирсад Керич. Той свиреше на киборд и пиано.

Третият спътник е 53-годишен австриец, за чийто живот лекарите все още се борят.

Турчинът е задържан. Разяснява се откъде е взел автомобила, с който уби двамата музиканти. Засега срещу него обвинението е за убийство поради небрежност в пътния трафик. Освен смъртта на двама души и тежките наранявания на трети той е причинил и щети за 26 000 евро.

Сръбският президент Александър Вучич поднесе съболезнования на фамилията на Шабан Шаулич. Външният министър Дачич също им писа: “Като приятел и голям почитател на Шабан поднасям искрените си съболезнования. Сигурен съм, че творчеството му ще продължи да живее!”

Фамилията на Шаулич отпътува в сряда за Германия, за да прибере тялото на певеца.