Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: Ройтерс
Снимки: Ройтерс

Общо 14 души са загинали, седем от които на място, в тежка катастрофа, която се случи вчера на пътя Скопие - Тетово край Карпалак, съобщи министърът на здравеопазването Венко Филипче, пишат скопските издания, цитирани от БТА.

Над 20 души са приети в болница, някои от които са в много тежко състояние. Правителството обяви два дни на траур в страната.

Вестник "Слободен печат" съобщава, че в катастрофата е загинал син на депутата от СДСМ Благойче Търпевски.

Вестник "Вечер" съобщава, че катастрофата се е случила вчера следобед, когато автобус на компанията "Дурмо турс" с гостиварска регистрация преминал през мантинелата в насрещното движение, след което излетял от пътя и се преобърнал близо до село Ласкарци. Автобусът се движел по пътя Скопие - Тетово. Шофьорът на автобуса е хоспитализиран. За установяване на причините за инцидента, държавният прокурор ще издаде нареждане за аутопсия на починалите лица и за извънреден технически преглед на автобуса, съобщават изданията.

От македонското правителство информираха, че премиерът Зоран Заев ще посети днес ранените, които се намират в болница.  В Института за съдебна медицина се идентифицират лицата, които са починали в тежката пътна катастрофа. В болницата "8 септември" трима души са починали след неуспешна реанимация, пишат изданията. В община Гостивар е обявен тридневен траур, тъй като загиналите са от този град. В автобуса са пътували 50 души, пострадали са 32 души, от които 14 са починали.