Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Цветан Цветанов Кадър: Би Ти Ви
Цветан Цветанов Кадър: Би Ти Ви

"В четвъртък ще има среща. Убеден съм, че така ще се избегнат всякакви спекулации. Трябва да разберем първо дали има съвпадение при посещенията на този служител на Русия в България и във Великобритания". Това заяви зам,-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов пред Би Ти Ви по повод информациите за  отравянето на бизнесмена Емилиян Гебрев и евентуална връзка на заподозрения трети участник в случая "Скрипал".

"Ще се въздържа от коментар, защото позицията ми е лична, а все пак съм председател на парламентарна група", коментира той в отговор на въпрос възможно ли е да се стигне до изгонване на руски дипломати от страната, ако се окаже, че има замесен служител на Русия в отравянето на Гебрев.

"Великобритания е една от най-добре подготвените системи за сигурност. Хибридните атаки са факт от 2015-2016 г. Има 3 варианта за поднасяне на фалшива информация", каза Цветанов.

"Убеден съм" - така отговори зам.-председателят на ПП ГЕРБ на въпрос дали Русия ще се намеси в изборите ни. "Ние сме в постоянна атака от тези хибридни атаки", добави той.

"Не изключвам възможността", коментира Цветанов появилата се информация, че венецуелската национална петролна компания се опитва да изнася държавни средства в България. "Когато ситуацията е критична, разбира се, че това са подходите, това е правено и от БКП, когато приключваше тяхната ера".

"Начинът, по който Радев направи неговата позиция, той допълнително създава напрежение и предпоставки за разделение в обществото", допълни той по повод ситуацията във Венецуела.

"За мен е важно да се разбере и от ромските представители и българските, че всички сме равни пред закона", заяви Цветан Цветанов.

"Нашият регион представлява изключително голям интерес не само за ЕК, но и САЩ. Тази модернизация е задължителна", каза той относно предстоящата покупка на нов изтребител. Според него България стои изключително стабилно пред евроатлантическите ни партньори.