Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев
Иван Гешев

“Дунарит” е придобит с пари от КТБ. За тези пари има подсъдими от организирана престъпна група с ръководител Цветан Василев. Нормално е този завод да е част то активите на КТБ, която е в несъстоятелност. Ако синдиците успеят да го продадат, с парите ще може да се плати на вложителите, чиито средства не са гарантирани”, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев в петък. Той посочи, че "Дунарит" има запори от КПКОНПИ и от НАП, които защитават интересите на държавата.

По-рано днес бизнесменът Емилиян Гебрев обяви, че изпратил есемес до премиера Бойко Борисов, за да му каже, че напрежението ескалира и става много неприятно. Той едва удържал работниците от “Дунарит”, които искали да протестират пред Министерския съвет. Гебрев съобщи това пред Националната следствена служба, където беше призован за получи новите си обвинения за придобиването на оръжейния завод. Той и още двама души са обвинени в пране на пари, защото са сключили сделката като са знаели, че той е финансиран с престъпни средства.

“Определен кръг от лица полагат усилия Дунарит да не отиде при ощетените вложители от КТБ и при държавата. Прилагат адвокатски трикове, действия, които заобикалят запорите, включително и с увеличението на капитала. Искат да притежават завода и да получават приходи от него. Това е накратко ситуацията. Не ме интересува какво казва Гебрев, нито дали е свързан с Цветан Василев, а дали ще се докаже прането на парите от КТБ и този актив да отиде към НАП, към КПКОНПИ, към хората, които не са получили парите си от КТБ”, коментира още Гешев.