Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Майк Помпейо
Майк Помпейо

Причината е затварянето на американското правителство

Американският президент Доналд Тръмп оттегля изцяло делегацията на САЩ за Световния икономически форум в Давос, съобщи Си Ен Ен.

Преди седмица той отказа собственото си участие във форума заради “затварянето” на американското правителство, докато демократите в Конгреса не одобрят новия бюджет, в който е включено и финансиране на граничната стена с Мексико.

Бойко Борисов
Бойко Борисов
Оттеглянето на американската делегация в Давос отменя и договорената среща на четири очи на българския премиер Бойко Борисов с американския държавен секретар Майк Помпейо. Двамата трябваше да разговарят в Давос, като основна тема се очакваше да бъде сделката за закупуване на осем изтребителя Ф-16 от страна на България. 

Освен Помпейо в Давос трябваше да отидат финансовият министър на САЩ Стивън Мнучин, търговският секретар Уилбър Рос и върховният търговски представител Робърт Лайтизър.

Тръмп е отменил визитата на делегацията, защото ще се нуждае от министрите си при преговорите с Конгреса, стана ясно от изявлението на прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс.