Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любомир Димитров-Гребеца в съда през 2017 г. СНИМКА: Пиер Петров/архив
Любомир Димитров-Гребеца в съда през 2017 г. СНИМКА: Пиер Петров/архив

Досегашният му адвокат Илиян Василев: Пожелавам успех на новия консултански екип на г-н Димитров

Любомир Димитров-Гребеца, който е част от бандата за отвличния "Наглите", тръгна по стъпките на осъдения за убийството на Яна Кръстева - Николай Русинов-Чеци. По подобие на Чеци, Гребеца демонстрира завидни правни познания в обстойно изказване пред Софийския апелативен съд. Цитирайки десетки параграфи, алинеи и членове от наказателните закони, той направи свои искания. Гребеца е подсъдим по дело за убийството на Иван Пайнавелов и Юлиян Лефтеров, чиито трупове бяха открити в Софийско през 2010 г. Това стана при разбиването на бандата за отвличания "Наглите". На първа инстанция в Софийския градски съд той получи доживотна присъда. Основен свидетел срещу него по делото за двете убийства е бившият му приятел и съратник в отвличанията Даниел Димитров - Данчо Релето. 

Гребеца неочаквано и за тях се отказа от двамата си адвокати. Основният му аргумент е, че им няма никакво доверие и ги подозира за връзки с прокуратрата. По повод на това му искане досегашният му адвокат Илиян Василев бе лаконичен: "Пожелавам успех на новия консултантски екип на г-н Димитров". 

Гребеца поиска и да бъдат призовани двама нови свидетели. Според представителят на семейството на Илиян Лефтеров, действията на Гребеца са подигравка с българското правосъдие. Още повече, че в залата по време на исканията на подсъдимия присъстваха четирима от общо петимата му адвокати, които са го бранили във времето. Гребеца има и резервен защитник, който обаче обясни, че не може да упражни адвокатските си задължения в пълен обем и затова поиска да се отложи разпита на Данчо Релето. Преди заседанието подсъдимият му казал, че възнамерява за следващия път да наеме други адвокати. Съдът трябва да реши дали да уважи претенциите на Гребеца.