Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Ройтерс
СНИМКА: Ройтерс

Противовъздушната отрана на сирийската армия се е задействала снощи срещу ракети, изстреляни от израелската авиация, съобщи официалната агенция САНА, като цитира военен източник, който уточни, че атаката е била извършена около 23,00 ч.

Според сириския военен представител повечето от ракетите, изстреляни от израелски бойни самолети са били прехванати и само един склад в района на международното летище на Дамаск е бил засегнат, предадоха световните агенции.

Международното летище работи в нормален режим и не е пострадало от израелската агресия, заяви източник от министерството на транспорта, предаде Франс прес.

Според телевизия "Сурия", цитирана от ТАСС, сирийската противовъздушна отбрана е свалила осем ракети над западните и южните околности на Дамаск. Израелските самолети нанесли удара от Северна Галилея на границата с Ливан, предава БТА.

Атаката е била насочена срещу два сектора с военни позиции на иранските сили и на ливанското движение Хизбула според Сирийския център за наблюдение на човешките права, цитиран от Франс прес.

Мишените се намирали в сектора Кесуа и в околностите на международното летище, заяви директорът на центъра Рами Абдел Рахман, като уточни, че ситуацията в летището е нормална.

"Резултатите от агресията бяха ограничени до удар по един от складовете на летището на Дамаск", заяви военен представител, цитиран от САНА. Атака е била извършена в 23,15 ч. (2115 GMT).