Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Крехко миньонче чака на светофара и говори по скъп мобилен телефон в центъра на Рио де Жанейро. Поне на пръв поглед изглежда, че в този момент няма по-подходяща жертва за сравнително лесен и доходоносен уличен грабеж.

Опитният бандит моментално се ориентира в обстановката и атакува крехката девойка, заплашвайки я, че ще я пребие или ще я застреля, ако не си даде телефона и парите. Извергът не може и да си представи, че именно тази му операция ще го направи световноизвестен.

Събитията за него се развиват с мълниеносна бързина. Жертвата му изненадващо се превръща в хищник, който не дере и не скубе, а раздава унищожителни удари с ръце и крака. Вместо да получи пари и други ценности, уличният престъпник

се сдобива с многобройни синини,

кръвонасядания и съмнение за комоцио.

За зла беда бандюгата е налетял на мацка, която си изкарва парите с префасониране на физиономии в клетката. Поляна Виана е популярен боец в ММА спортовете, а статистиката й е впечатляваща - 10 победи и само 2 загуби. Поли освен това е една от най-чаровните дами в бойните спортове. Когато не се млати до кръв, тя позира за модни списания, обяснявайки как една жена може да е едновременно женствена и много опасна.

Красавицата получи прекрасна възможност да докаже тези си твърдения. Тя се стъписва за секунда-две, когато е приближена от мъжа, и след това на свой ред преминава в атака.

"Заплаши ме с физическа саморазправа и просъска, че носи и пистолет. Докато говореше, се приближи твърде много до мен и това му беше голямата грешка. Прецених, че от такова разстояние между двама ни той трудно ще извади оръжието, и го започнах. Всичко се разви много бързо, а самият той въобще не разбра откъде му е дошло", опитва се да вкара хумор в цялата история сладката и смъртоносна като кобра Поляна.

Тя вкарва няколко бързи удара на точните места, а след това прави своята прочута задушаваща хватка. Уловен в капана, от който няма измъкване, крадецът започва да моли за милост и сам предлага да повика полиция. Явно предпочита с него да се занимаят ченгетата, за да спре инквизицията над тялото му.

"Той наистина искаше полицаите да дойдат по-бързо. Държах го в хватка, за да не хукне нанякъде. Оказа се, че е стар техен познайник, който тъкмо е излязъл от затвора. Пистолетът му пък беше изрязан от картон. Сега звучи като някаква смешка, но в първия момент всеки човек на мое място ще се уплаши и ще реагира по различен начин. Аз прецених, че мога да се защитя и атакувах", казва още Поляна Виана.

Тя не забравя да призове хората да не рискуват в подобни критични ситуации и да се осланят на разума си. Сама признава, че ако нейният нападател е имал помощник, нещата можеше и да не се развият толкова благоприятно за нея.

"Боят в клетката е едно, а този на улицата - съвсем друго. Там няма правила и не се знае

кой с какво

оръжие разполага

В друга ситуация сигурно щях да се разделя с вещите си, защото лесно мога да си купя друг телефон, а животът е само един. Не отричам обаче, че дългогодишната ми подготовка и безкомпромисните битки са калили характера ми. Направили са ме максимално концентрирана и хладнокръвна. Позволили са ми да се защитя, ако сметна, че мога да изляза победител. След този случай ще ми се вдигнат акциите. Сега всяка от съперничките ми ще иска да премери сили с мен. Явно мога да извлека и нещо полезно от цялата работа", категорична е Поляна Виана.