Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

До 80 г. може да се появят суперциклони със свръхскоростни ветрове от 370 км в час, ако глобалното затопляне продължи

Въпрос на време е светът да стане свидетел на свръхмощен ураган от несъществуващата до този момент 6-а или дори 7-а степен. Той ще предизвика шок, защото ще удари изведнъж с голяма сила. На фона му опустошенията в Тексас, Куба и Пуерто Рико от 2017 г. ще бледнеят.

В България обаче няма условия за подобни бедствия. Те са характерни за тропиците, като задължително условие за възникването им е водата да е над 26 градуса, при това не само около брега, а и навътре в морската шир. На Балканите може да се наблюдават само Средиземноморски циклони, които достигат 10-12 метра във височина, а диаметърът им е до 1500 км. Заради подобно явление Варна бе наводнена през 2014 г., при което загинаха 13 души. Бурята отнесе коли, дървета и дори къщи.

Защо опустошенията от сериалите "Категория 6: „Денят на разрушението“ и „Категория 7: Краят на света“ може да станат реалност, кога са били най-страшните урагани в историята на човечеството и защо те стават все по-смъртоносни, четете в хартиеното издание на сп. "Космос", вече на пазара.