Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

29-годишната красавица Ема целува лидера на “Синалоа” преди всяко изслушване в съда

Един от най-злите наркобарони в историята се влюбва в последната си съпруга по време на конкурс за красота. Тогава Ема Корнел е едва 18-годишна, а Хоакин Гусман, известен като Ел Чапо, използва цялото си влияние, за да я накара да го обикне.

Първият им разговор е на парти в ранчо, докато тя танцува с гаджето си. Лидерът на картела "Синалоа" привлича погледа й и кокетно й се усмихва.

"Той ме изпълни с увереност, като приятел", разказва Ема Корнел в свое интервю.

Двамата се женят година по-късно на пищна церемония. Сред гостите са редица знакови фигури от престъпния свят.

Кралицата на красотата му ражда две деца и остава до него дори след като влиза в затвора. Ема е третата съпруга на Ел Чапо. След като е арестуван, тя се заема с кампания в негова защита и често дава интервюта, в които е категорична в невинността на съпруга си.

"Всъщност аз не съм убедена, че той пренася дрога. Никога не съм го виждала да губи хладнокръвие или да се ядосва на някого. Не знам защо са решили, че е кръвожаден, дори изнасилвач. Изглежда много несправедливо да се говорят такива възмутителни неща за него. Той не се интересуваше на каква маса сяда, ядеше с всеки", разкзава в едно от последните си интервюта бившата миска.

След ареста на съпруга си обаче Ема Корнел не се покри и не заживя спокоен живот. Бившата кралица на красотата превърна себе си в истинска сензация в социалните мрежи. Миската често е упреквана, че парадира с богатството си в инстаграм, където ежедневно качва снимки на себе си и двете си близначки. На фотосесиите тя често показва бижута за милиони, имения и луксозни автомобили. Основната работа на Ема е да обикаля магазините и да харчи парите на наркобарона.

През миналия месец 29-годишната жена организира грандиозен купон за рождения ден на двете си 7-годишни близначки. На снимките се вижда голяма зала превърната в гигантска розова къща за кукли, пълна с торта, сладки и персонализирани бутилки вода. Това предизвиква ярост у някои мексиканци, които обвиняват Корнел, че харчи "кървавите пари" на наркоимперията на 61-годишния си съпруг.

И до днес Ема Корнел не подкрепя твърденията, че мъжът й е престъпник. Тя присъства на всеки един съдебен процес на съпруга си и го целува преди началото на свидетелските показания. На съпругата

не й е разрешено

да го посещава в затвора.

"Ти си най-хубавото нещо в света. Ще те пазя като очите си", е едно от последните съобщения, които Ема Корнел получава от Ел Чапо, докато той се укрива от властите. След задържането му двамата не са имали шанс да проведат разговор.

Гусман е държан в изолация откакто е екстрадиран в САЩ, след като два пъти успя да избяга от затвора в Мексико. Той е подложен на най-строгите процедури за сигурност в Америка.

Ел Чапо успя да избяга през 2015 г. от килията си в затвора "Алтиплано" по дълъг километър и половина тунел, изкопан на дълбочина 10 метра. Мексиканският наркобарон месеци наред беше издирван. Върнат е зад решетките след специална операция в град Лос Мочис в Синалоа през януари тази година. Това бе второто му бягство от затвора. Преди това Гусман се укриваше от властите в продължение на 13 години.

Гусман е подсъдим за контрабандно внасяне на наркотици в САЩ в продължение на близо четвърт век. Срещу него са повдигнати обвинения за поне дузина убийства, за използването на наркокартел за контрабандно внасяне на над 200 тона кокаин в САЩ и дори за ръководенето на мащабна престъпна организация от затвора.

На свидетелската скамейка по време на делото срещу Хоакин Гусман ще застане безкрайна върволица от свидетели – правителствени чиновници, оцелели от вълната на насилие, които ще разкажат подробно за жестокия начин, по който Ел Чапо оцелява в продължение на 20 години в особено конкурентния свят на международния наркотрафик. От своя страна защитата твърди, че именно свидетелите са истинските престъпници и техните показания не трябва да бъдат вземани под внимание.

Защо жена му твърди, че Ел Чапо е унижаван в затвора, четете в хартиеното издание на "168 часа".