Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Състоянието на Михаел Шумахер май се е подобрило.

Според информация в британските медии седемкратният световен шампион във Формула 1 не е на легло и на системи. Германецът продължава да се възстановява в имението си в Швейцария, а лечението му струва 55 000 евро на седмица. 

Шумахер получи много тежки травми при падане на ски във френския курорт Мерибел в края на декември 2015 година. Сградата, в която живее сега, е била предвидена за баща му Ролф. 

Неотдавна шефът на Международната федерация по автомобилизъм Жан Тод, който е сред най-близките приятели на Михаел, сподели, че е бил при него и двамата са гледали заедно състезанието от Формула 1 в Бразилия. 

При инцидента в Мерибел Шумахер получи сериозна травма на главата и бе откаран с хеликоптер в Гренобъл, в критично състояние. Наложи се спешна операция, а лекарите предизвикаха състояние на изкуствена кома, за да спасят живота му. Оттогава бе прикован на легло.

На 16 юни 2014 г. мениджърката на Шумахер Сабине Кем обяви пред медиите, че Михаел Шумахер е излязъл от комата. Той е напуснал болницата, след което е приет в Университетския болничен център на департамента Во в град Лозана, където продължава дългата фаза на възстановяване и рехабилитация.

На 9 септември 2014 г. Сабине Кем съобщи, че Шумахер се е върнал вкъщи и неговата рехабилитация ще става у дома.

На 7 юли 2016 г. Кем коментира, че „…Засега ситуацията е толкова сложна, че ние не можем да предоставим каквито и да е подробности.“

През декември 2016 г. стана ясно, че семейството на Шумахер е похарчило за лечението му 16 млн. евро и е било принудено да продаде къщата им в Норвегия и самолета на шампиона.