Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

2 месеца след смъртта на майка му мащехата му го принуждава да стане шафер

Мама я наричаше "чернилката". В трогателно писмо до татко го молеше да не ме пуска в компанията на Евгения, докато не стана пълнолетен

Разтърсващата изповед на Николай Банев-младши тези дни извади на показ най-кошмарните тайни на семейството му, обвинено в пране на пари за 1 милиард лева.

27-годишният младеж призна, че

не е имал никакъв контакт с баща си,

защото се разсиновил с втората си майка в началото на март миналата година.

"Той ме затрупа със среднощни електронни писания и заплахи, в които ме изпращаше в "деветия кръг на ада" (цитатът е точен) - пише Банев-младши в писмо до в. "24 часа". - До този момент не знаех почти нищо за полагащото ми се като наследство от починалата ми майка Дочка Банева. Впоследствие научих, че аз и сестра ми Раиса сме били подложени на множество опити за измама, като например: моят подпис е бил фалшифициран по дело за делба (когато е било заведено, дори не знаех за него). Фалшифициран е бил и подписът на вече мъртвата ми майка в опит за измама по съдебен път чрез пълномощник на офшорката ДЖУРИСКАНДО. За всичко това вече има прокурорски и следствени действия, които се намират в различни фази."

Според Николай Банев-младши баща му също е сред жертвите на Евгения Банева. Сред тях младежът посочва и себе си, и сестра си Раиса Иванова, която е от първия брак на майка му.

На едно от делата, заведени от Раиса, синът на Банев

за първи път разкрива

на какво е бил подложен от Евгения Банева малко след смъртта на майка му.

Николай Банев заедно с втората си съпруга Дочка Банева, която почна през 2005 г. от рак.
Николай Банев заедно с втората си съпруга Дочка Банева, която почна през 2005 г. от рак.

През 2005 г., когато Николай е само на 14 години, родната му майка Дочка Банева умира от рак. Два месеца по-късно баща му решава да се ожени за Евгения. Потресеното от загубата момче

е принудено да бъде шафер на сватбата

"В детските ми спомени са живи отделни събития, свързани със случилото се преди и след смъртта на моята майка - спомня си той. - Например как аз съм в бял костюм и вървя ръка за ръка с булката Евгения като неин шафер на сватбата на баща ми."

Той се пита как ли е изглеждал в очите на хората, когато е било публично известно, че тази жена е съсипала семейството му и е причинявала системно страдания на него и на майка му.

"Тя дори роди дете

от баща ми при

жива съпруга

- възмущава се синът на Банев. - Майка ми често наричаше Евгения "чернилката" и дори в трогателно писмо до баща ми го молеше да не бъда пускан в компанията на Евгения поне докато навърша пълнолетие."

С годините момчето все повече се съмнявало дали Евгения е била искрена, когато го е осиновила.

"Някъде около година след смъртта на майка ми бяхме на едно семейно събиране в по-широк кръг и тогава баща ми заяви: "Жена ми ми каза, че е много щастлива, че

Николайчо е решил да й казва "майко"

- спомня си синът. - Всички започнаха да ръкопляскат. Аз мълчах, защото това решение не беше мое, не беше истина. Вероятно моят баща е бил заблуден за това мое желание."

В бледите му спомени още се прокрадва изказаното "да", когато съдът го попитал дали иска да бъде осиновен от Евгения Банева.

Големият шок обаче настъпва за Николай Банев-младши, когато трябва да се раздели със семейното наследство.

Въпреки че Евгения се е опитвала да го отдели от сестра му Раиса, тя го изпраща на среща с нея.

Голямата изненада за младежа е, когато разбира, че

той трябва да принуди сестра си

да подпише споразумение за подялба на наследството на майка им.

Малко по-късно всъщност става ясно, че неговият подпис заедно с този на майка му са били фалшифицирани, за да се получи "общ дял от делбената маса".

Дали Николай и Евгения Баневи пренасят машинациите си от семейството и във фирмените финанси, ще се разбере тези дни, когато спецсъдът ще се произнесе по жалбата им срещу постоянното задържане.

Николай Банев-младши заедно със съпругата си Радостина Фотева - Банева
Николай Банев-младши заедно със съпругата си Радостина Фотева - Банева