Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Светослав Каменов не пожела да говори в лична защита. Снимка: Евгени Цветков
Светослав Каменов не пожела да говори в лична защита. Снимка: Евгени Цветков

Рамбовецът се укривал дни наред в Гърция

Няколко дни се укривал в Гърция 42-годишният Светослав Каменов, обвинен за убийството на рейнджърката Десислава Стоянова от Карловската бригада. Това стана ясно в пловдивският окръжен съд, който наложи постоянен арест на задържания. По думите на прокурора Петър Петров на 29 ноември Каменов и Стоянова се отправили към вилната зона на Сопот и влезли в едноетажна постройка, собственост на родителите на арестувания. До там ги превозил приятелят на Светостлав Стоян Чопанов. След като ги оставил, си тръгнал.

Рейнджърката и бившият военнослужещ Каменов прекарали часове в къщата. Двамата се познавали от сержантското училище във Велико Търново, където той помагал на Десислава в обучението й. Негови познати го описват като рамбовец, тъй като бил подготвен да оцелява в извънредни ситуации. Имал зад гърба си три задгранични мисии в Ирак и Афганистан.

Във фаталната нощ Светослав и Десислава започнали да се разправят за фиата й, който тя му дало по-рано, за да го ремонтира. Той обаче го закарал в автоморга край Сопот, а на нея обяснил, че е пукнат двигателят на автомобила. Уговорил се със собствениците да му платят 315 лева, но трябвало да предостави документите на колата. Десислава носела книжата и те са намерени в постройката в Сопот. В съдебната зала не стана ясно какво точно се е случило между двамата, което е довело до убийството.

Прокурорът Петров обясни, че причина за смъртта е висока шийна травма и прекъсване на гръбначния мозък. Пред свидетели Каменов обяснил, че хванал Десислава за врата, нещо изпукало, имало и кръв.

Според обвинителя на следващата сутрин - 30 ноември, Каменов посетил в София бившата си приятелка Вера Костова. Но след спор с нея напуснал жилището и се насочил към Благоевградско. Пеша пресякъл зелената граница и се озовал в Гръцко. На 7 декември се завърнал в България и се насочил към Зверино. Поискал от бившата си съпруга Надя Каменова да разговаря с брат й Ивайло Димитров, който е полицай. Трябвало да му каже нещо. Двамата се разбрали да се срещнат в гориста местност. Димитров обаче предупреди двама свои колеги. Каменов обяснил, че е извършил убийство, а трупът прибрал в ракла под дивана, като забил две видии в седалката, за да не се отваря. Светослав посочил мястото на деянието, там бил открит и трупът.

"Искам по-лека мярка, домашен арест", заяви задържаният. И не пожела да говори в лична защита. Служебната му адвокатка заяви, че всички разпитани свидетели не са преки очевидци. Не било посочено между Каменов и рейнджърката да е имало сексуална връзка.

Определението на окръжния съд подлежи на обжалване.