Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъж и жена, хванати с голямо количество наркотици в София, остават в ареста 
СНИМКА: Pixabay

Състав на Софийския апелативен съд е потвърдил мерките за неотклонение "Задържане под стража" спрямо И.В. и В.Е., привлечени в качеството на обвиняеми за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение, съобщиха от Съда.

Около 11.00 ч. на 26 ноември до казино на пазара в ж.к. "Красно село" в София, обвиняемата В.Е. е разпространила наркотик - продала амфетамин. Същевременно, в апартамент на ул. "Хубча" в столицата, заедно с другия обвиняем по делото - И.В., тя държала с цел разпространение различни високорискови наркотични вещества в големи количества. При претърсване на жилището били открити и иззети хероин, амфетамин и коноп на обща стойност 74 134.72 лева. Дрогата била намерена на различни места в апартамента, в това число в камерата на хладилник в кухнята. Намерена била и електронна везна. Имотът, в който били открити наркотиците, бил ползван от двамата обвиняеми, които живеят съвместно.

Съдът е преценил, че на този етап от досъдебното производство са събрани достатъчни доказателства за наличието на обосновано предположение, че двамата обвиняеми са извършили престъплението, в което са обвинени. Има и реална опасност от извършване на ново престъпление. И.В. е с обременено съдебно минало, като спрямо него има постановена присъда с наложено наказание "Лишаване от свобода", чието изпълнение е отложено. Независимо от чистото съдебно минало на В.Е., тя е обвиняема за деяние, извършено при условията на продължавано престъпление.

Разпространението и държането на високорискови наркотични вещества в големи размери са тежки умишлени престъпления, се напомня в прессъобщението.