Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учените разгадаха сънищата – с тях преглеждаме, подреждаме и изчистваме излишното от „операционната“ ни система

В него е скрито цялото човешко познание. Той е сейфът, който съхранява божията частичка и всички други древни като света тайни, които ни различават от животните, растенията и милиардите звезди в Космоса. Заради него се влюбваме, мразим, съчувстваме, лъжем, убиваме и творим. Човешкият мозък! Този най-важен и уникален орган в човешкото тяло, властващ дори над душата ни.

Да, това твърдение в никакъв случай не е богохулство. Именно мозъкът ни заповядва да сме тъжни, весели, гневни или състрадателни. Пак той е главно действащо лице в онази първа среща на погледите между младото момче и момиче. За милионна от секундата информацията е обработена от съвършената машина в главата и тя се разпорежда: „Да бъде любов!“.

Стигат ли ви толкова доказателства, че това е най-съвършеното творение на природата и въобще на цялата Вселена?

И като такова то продължава да пази от науката най-съкровените си тайни. Но учудва ли ви това? Щеше ли да бъде велика Мона Лиза, ако знаехме всичко за тайнствената й усмивка? И кой щеше да се вглежда жадно към звездите, ако бяха разкрили всяка подробност за това как се раждат и кога ще угаснат?

Съвременната медицина обаче не може да се откаже от точно това предизвикателство. Бавно и плахо, стъпка по стъпка учените опитват да разгадаят тайните на мозъка. Всяко следващо откритие е по-велико от предходното. Всеки следващ отговор е повод за задаване на два пъти повече въпроси. И все пак науката може да се похвали, че знае доста повече, отколкото преди 10 или 20 години например.

Защо ще загинем, ако искаме да включим едновременно всичките 100 процента, четете в списание "Космос".