Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

33-годишният Петър Влахов
33-годишният Петър Влахов

Пловдивският лекар Петър Влахов, който в понеделник нанесе побой на бракоразводния си адвокат Васил Джостов, е разследван за още две престъпления.

33-годишният анестезиолог е обвинен в закана за убийство на съпругата си и за нарушаване на ограничителна заповед, издадена по закона за защита от домашно насилие. Това се разбра в Районния съд в Пловдив при разглеждане на мярката за неотклонение на доктора.

Прокурор Любомира Вулджева поиска той да остане за постоянно в ареста, като го определи като "лице с висока степен на обществена опасност". 

На 12 ноември  т.г. лекарят нахлул в кантората на адвокат Джостов и го нападнал със самурайско оръжие - шурикен, като обвинил, че има интимни отношения с все още законната му съпруга. "Не знам по какви канали клиентът ни е получил тази информация, но в момента жена му живее с друг адвокат и вероятно иска по-скоро да се разведе, за да се събере с новия си любим", заяви защитничката на лекаря Зоя Тошкова. 

Тя подчерта, че обвинението за закана на убийство е било повдигнато на д-р Влахов, ден след инцидента в кантората.

"А съпругата на Влахов е подала жалба, в която твърди, че й се е заканвал да я ликвидира преди 4 месеца. Защо прокуратурата не е предприела действия досега", каза адвокат Тошкова.

Тя настоя за по-лека мярка за неотклонение. По думите й "Д-р Влахов не е звяр, а нормален, грешен човек, като всички нас".

Самият анестезиолог посочи, че се срамува от постъпките си: "Искам да приключи тази сага, в която се превърна разводът ми и да подредя живота си", заяви той.

Съдът го остави за постоянно зад решетките.