Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

По искане на Районна прокуратура – Велико Търново, съдът взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на извършител на кражба на метална каса от архитектурно бюро във Велико Търново.

В. П. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 3 ноември 2018г. в гр. при условията на повторност в немаловажен случай, след предварителен сговор с още двама авери, задигнали метална каса на стойност 1000 лв. с 35 000 лв. в нея от „Аморф Архитекти“ ЕООД гр. Велико Търново.

Апашите алпинисти се изкачили с въжета по тераси и покрив до 5-тия етаж и свили сейфа с крупната сума. преди това обезвредили охранителната система.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието в лицето на В. П. и е налице опасност да се укрие или да извърши престъпление, уточняват от прокуратура.

Разследването продължава под ръководството на ВТРП.

Междувременно обраният арх.Драгомир Йосифов изпрати благодарствено писмо до вътрешния министър Младен Маринов и иска награда за полицаите от Велико Търново, които само за 6 дни разбили организираната престъпна група и заловили извършителите на предварително подготвеното престъпление.