Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Калин Митрев
Калин Митрев

Калин Митрев не е получавал незаконни доходи, няма данни получените от него плащания да са свързани със служебната дейност на съпругата му Ирина Бокова, той си е платил данъците и не е прал пари. Това е показала завършилата прокурорската проверка срещу него.

От 2014 г. Калин Митрев е директор в ЕБВР за България, Полша и Албания, а съпругата му Ирина Бокова бе генерален директор на ЮНЕСКО.

Проверката срещу него бе наредена от главния прокурор Сотир Цацаров през септември м.г. след публикация в британския вестник "Гардиън"

"В резултат на прокурорската проверка е установено, че липсват данни за неправомерно получени от Калин Митрев средства или за връзка между получените плащания и служебната дейност на съпругата му, като се формира обоснован извод за липса на данни за осъществен състав на престъплението по чл.304 б от Наказателния кодекс, т.нар. търговия с влияние." Това са установили прокури от  Софийската градска прокуратура след приключването на проверката.

На Калин Митрев е била направена и пълна данъчна ревизия за периода от 1.1.2012 г. до 31.12. 2015 г. и тя е установила, че той си е платил всички дължими данъци и че няма несъответствие между имуществото, направените разходи и получените приходи.