Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай, когото издирват за умишлено убийство.
Николай, когото издирват за умишлено убийство.

Уведомени са всички гранични пунктове, няма данни да е напуснал страната

Продължава издирването на 36-годишния Николай Кънчев, заподозрян за жестокото убийство на 45-годишна жена след среднощен купон в Горна Оряховица в нощта срещу събота. Собственикът на апартамента, в който Мария е била пребита до смърт от приятеля си, съобщил в полицията едва в 17.30 ч. на другия ден. След сигнала за тежкото престъпление Николай бе обявен за общодържавно издирване. "Уведомени са всички гранично пропускателни пунктове, към този момент нямаме информация да е напуснал страната", каза шефът на областната полиция ст.комисар Димитър Машов. Полицията разпространи снимката на евентуалния убиец в неделя с молба за съдействие от гражданите. Макар в социалните мрежи веднага да го разпознаха, за повече от 24 часа в полицията няма нито едно обаждане за евентуалното му местонахождение.

Николай Кънчев е познат на органите на реда. Има 4 присъди за унищожаване и повреждане, незаконен дърводобив и притежание на наркотици. Последната е от 2018 г. и той все още е в изпитателен срок на условно наказание, научи "24 часа". Не е семеен, а убитата жена му била гадже. Затова и основният мотив според разследващите е ревност. Към това ги води и състоянието на собственика на жилище, в което се разигра драмата. Светослав Спасов е със счупен череп от побой и се възстановява под охрана в търновската болница.

"Досъдебното производство е за умишлено убийство. Работим усилено, факторът време за нас е много важен", каза наблюдаващият прокурор Катя Лещакова.