Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Адвокат Марковски в Бургаския апелативен съд. Снимки:Елена Фотева
Адвокат Марковски в Бургаския апелативен съд. Снимки:Елена Фотева

"Аз съм защитавал и свещеници и сърдечни хирурзи. Правят две успешни операции, но после причиняват тежки пътно-транспортни произшествия. Това е непредпазлива вина, той не е искал да се случи", заяви в Бургаския апелативен съд столичният адвокат Марин Марковски, който пое защитата на 18-годишния Алекс Димов от Карнобат, премазал две възрастни жени на Задушница.

"Понякога човек има в живота едно мъчително  стечение на обстоятелствата и дори да не е виновен му се случва. Никой не е застрахован от това, а злобата не е справедливо нещо.  Мъката на роднините я разбирам, но това не означава, че не трябва да има справедливост", коментира в кулоарите адв.Марковски. 

Въпреки дългата му пледоария и намесата на втория защитник адвокат Красимир Кацарски от Бургас, апелативните магистрати оставиха Алекс Димов в ареста. 

Той е с повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост на две лица, за което законът предвижда от 3 г. до 15 г. затвор.

Все още не е назначена съдебно-техническа експертиза, която да уточни конкретните причини за катастрофата и скоростта, с която 18-годишният Алекс е управлявал мерцедеса си. Днес стана ясно още, че колата е закупена от майката на Алекс Елена Димова на 2 ноември. Автомобилът бил 18-годишен. Алекс го получил като подарък, само 19 дни по-рано взел шофьорска книжка.

Родителите на 18-годишния Алекс изглеждаха видимо притеснени.
Родителите на 18-годишния Алекс изглеждаха видимо притеснени.