Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Йончева и Корнелия Нинова СНИМКА: Архив
Елена Йончева и Корнелия Нинова СНИМКА: Архив

Елена Йончева и Георги Михайлов от БСП ще дадат доброволно имунитетите си. Това заявиха двамата в кулоарите на парламента и с подкрепата на соцлидерката Корнелия Нинова е почти цялата червена група.

"Това са абсурдни обвинения. Тези клевети отдавна се лансират от депутатите от ГЕРБ и няколко пъти призовах за проверка от съответните органи", заяви Елена Йончева. Обвинението на прокуратурата към нея е за финансови операции с пари от КТБ.

"Запозната съм с методите на репресия на ГЕРБ, това е класическа схема за сплашване", коментира Йончева и обясни, че обвинението идва само 2 дни, след като БСП е настояло за техническа експертиза на магистралите от европейски лицензирани лаборатории.

Работата ми като журналист винаги е била публична и видима. Единственият договор, който съм имала, е за телевизионна техника за заснемането на документални филми за Сирия, Турция и Украйна, допълни Йончева.

Не смятам, че съм извършил някакви закононарушения, аз заварих болницата с 25 милиона задължения и по време на управлението на екипа, който ръководи, тя намали своите задължения, обясни и Георги Михайлов, към когото обвиненията са за бестопанственост, докато е бил начело на хематологията в София. Чувствам се спокоен, нека разследванито продължи и завърши и смятам, че всички неясноти ще бъдат изчистени, допълни той.

Разчитаме на обективно разследване, но цялата група на БСП застава зад Йончева и Михайлов, няма да ги изключваме от групата, обяви лидерката Корнелия Нинова. Тя обясни, че решението е на парламентарната група, взето след спешни заседание.

Това са две ярки остриета на БСП и допускам, че със своите изказвания и поведение са предизвикали такова нещо, затова ние стоим твърдо, убедени, че са невинни, и очакваме разследването и делото да го докажат, заяви Нинова.