Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l “Аз съм Скорпион, много съм пряма, душата ми е добричка, но устата ми е голяма”, казва общинският съветник Злата Ризова

l “Цял живот оспорвам мита, че щом съм хубавка, значи съм евтина и глупава”

l Колегите не ме обичат - аз съм против всяка точка и заради това я гласуват по два пъти”

Благоевградският общински съветник Злата Ризова взpиви социалните мрежи, като публикува предизвикателна снимка, на която е само по хавлия и цигара. Фотосът събра хиляди харесвания и коментари и продължава да се споделя.

Докато феновете й я оприличаваха на Моника Белучи, тя самата обясни преди "168 часа", че преследва конкретни цели с публикуването на горещите снимки.

"Благоевград е на последно място по средна брутна работна заплата,

иначе сме първенци по мръсен въздух - споделя Злата Ризова. - Има и доста корупция по високите етажи. Аз съм общински съветник от 11 години и затова реших да си създам една малка медия - моят личен профил във фейсбук - от 5000 приятели и 3000 последователи, което изобщо не е малко. Използвам го като трибуна. Снимките служат, за да мога да задържа вниманието върху мен и да прокарвам идеите си, защото по друг начин не мога да бъда чута."

Тя смята, че има много повече какво да каже на хората, отколкото да покаже, но това съвсем не е достатъчно.

"Щом това се търси, ще показвам повече, за да бъда забелязана - категорична е Ризова. - Тази провокация във фейсбук

наистина е нужна

за ежедневието ми

Виждам, че за всички е по-важно къде съм отишла на почивка или снимката ми по бански, отколкото някоя суперважна новина като мръсния въздух в града. От години се боря с едно предприятие, което замърсява въздуха ни."

Въпреки че Ризова има много фенове, които се надпреварват да й се обясняват в любов, под снимките й личат и критични коментари. Според някои хора е недопустимо общински съветник да си прави подобни снимки и да ги публикува.

"За жалост фотосите ми

винаги предизвикат по-голям интерес

от всичко останало,

което правя - разказва общинската съветничка. - Авторката на снимката първа ме сравни с Моника Белучи, въпреки че аз самата не виждам абсолютно никаква прилика. Преди време имаше подобен бум, че приличам на певицата Емануела. Явно това продава."

Според нея във фотосите няма нищо лошо, защото всеки има подобни снимки.

"Аз съм човек както всички останали и

не виждам нищо грозно или пошло

в последната си снимка - разказва Ризова. - Тя не е вулгарна, за да търся одобрение от когото и да било. Всеки ходи на море и се снима по бански."

40-годишната благоевградчанка има 19-годишен син, който също смята, че това не е никакъв проблем за него.

"Синът ми няма как да е против, защото това не е лошо, за да бъде бреме за него - категорична е Ризова. - Цял живот се опитвам да опровергая мита, че

щом съм

хубавка, значи

съм евтина и глупава

Това не е евтина снимка, с която искам да добавя добавена стойност към егото си."

Общинската съветничка, по-известна в Благоевград като "Острието", е разведена с бащата на детето си и не поддържа контакт с него.

"Смятам, че това е останало далеч в миналото. Но имайте предвид, че никой не си е позволил да ми каже, че съм твърде скандална - споделя Ризова. - Казват ми, че съм острие, защото споделям неща, които никой не си е позволявал да изрече. Аз съм зодия Скорпион - много съм пряма, душата ми е добричка, но устата ми е голяма."

Дали заради това или поради други причини колегите й в Общинския съвет в Благоевград не я харесвали.

"Те гласуват всяка точка по 2 пъти, защото аз оспорвам почти всичко - категорична е Ризова. - Затова

отношението им

към мен никак

не е добро”

Въпреки това, когато има някакъв възникнал проблем в града, Ризова винаги му дава гласност.

"Скоро подадох сигнал срещу лекар, който при задължителен медицински преглед в детско-юношеската школа на ОФК "Пирин" има некоректно поведение - спомня си съветничката. - Той взема по 40 лв на преглед, без да издава разходен документ. Засега го проверяват само от НАП."

За да се оттърси от тежкото ежедневие, 40-годишната красавица е намерила точното лекарство.

"През свободното си време се успокоявам, като шия гоблени

- разказва Ризова. - Препоръчвам горещо за укротяване на топката." И апелира хората да се вслушват повече в нея, отколкото да гледат снимките й.

Снимката, с която Злата Ризова си заслужи сравнението с Моника Белучи.
Снимката, с която Злата Ризова си заслужи сравнението с Моника Белучи.