Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес за пореден път се блъснах в стената на безпомощността, когато един баща трябва да види децата си и когато една майка ги настройва против него.

Нито една институция не може ефективно да съдейства - нито съдия изпълнител, нито полиция, нито прокуратура (чл. 182 не върши работа ), нито агенция за закрила на детето. Независимо от влязлото в сила съдебно решение.

Замислих се докога децата ще са разменна монета във войната между родителите. Докога децата ще обират негативите от това, че между даден мъж и жена не се е получило.

Случайно видях поста на доктор Цветеслава Гълъбова

и го споделям целия както го е написала тя:

"СИНДРОМ НА РОДИТЕЛСКОТО ОТЧУЖДЕНИЕ - страшно и много често срещано СИСТЕМНО ПСИХИЧЕСКО насилие над деца от техен РОДИТЕЛ. Мило общество, защо мълчиш по въпроса? Писна ми от евтината манипулация, че профилът на насилника е българин, хетероориентиран, с носия и обичащ семейните ценности. Насилието и агресията НЯМАТ пол, те са израз на комплекси, емоционален примитивизъм и простотия. Стига учене на омраза и втълпяване, че насилието е само физическо и само над жени. Отворете си очите, всеки един познава поне едно дете, което не вижда единия си родител /по-често бащата/ месеци, а и години наред. И не защото последният е лош, побойник или безхаберник, а защото НЕ МУ СЕ разрешава, защото другият родител /по-често майката/ така решава. И няма съд, няма ЧСИ, няма полиция, няма ДАЗД, никой не може да я задължи да изпълнява съдебното решение. И детето се учи да расте в ОМРАЗА! Е, мило общество, хайде да признаем това насилие, да си отворим очите и да спрем плюенето и заклеймяването на свестните мъже, само защото са мъже."

*От фейсбук