Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Певицата Шиниъд О'Конър не спира да шокира. Преди години тя бе ръкоположена за католически свещеник, въпреки че на жените това не се разрешава по принцип. А днес официално обяви, че е приела исляма. В някои сайтове се появи информация, че дни след това решение се е отказала и от новата си религия, тъй като е разбрала, че мюсюлманите не употребяват алкохол.

„С гордост искам да съобщя, че приех исляма. Това е логичният завършек на всяко интелигентно теологично търсене. Всяко изследване на писанията води до исляма. Което прави останалите писания излишни. Ще получа и ново име. То ще бъде Шухада”, написа Шиниъд О'Конър преди дни в туитър. Името й в социалната мрежа вече официално е променено на Шухада Давид.

Тя има пълното право да избира за своята религиозна принадлежност, но това, което шокира феновете, е, че Шиниъд се лута от една религиозна крайност в друга. Преди години певицата бе ръкоположена за свещеник. Мнозина се питат как това е възможно, тъй като статутът е недостъпен за дамите. Всъщност тогава О'Конър официално се обяви срещу католическата църква, критикувайки я най-вече заради това, че не опазва децата от сексуално насилие. Певицата призна, че самата тя е расла в насилие. Шиниъд дори предизвиква огромен скандал, когато публично разкъса снимка на папа Йоан Павел Втори по време на участие в телевизионно предаване и го обяви за "истинския враг".

След това певицата се присъедини към една от отцепническите католически църкви, залагащи на по-строгите канони. Оказва се обаче, че някои от правилата им не са чак толкова строги – като това дали жените имат право да стават свещеници. И Шиниъд стана свещеник. Сега обаче тя се обяви за горда мюсюлманка и отрече католицизма във всичките му форми. Дори пусна в социалните мрежи свои снимки забрадена.

Няколко дни по-късно в ирландски сайт се появи информацията, че певицата се е отказала и от исляма, защото е осъзнала, че мюсюлманите не употребяват алкохол, а тя като ирландка не може да се лиши от това удоволствие. Според изданието тя ще се обърне към хиндуизма. Информацията усъмни мнозина, но тъй като певицата е известна с крайностите си, някои повярваха на новината. В публикацията дори се цитира самата О’Конър, която заявява: "Знаехте ли, че тези хора не пият? Защо никой не ми е казал, че мюсюлманите не пият? Сериозно, имам известни ментални проблеми, но за бога, не съм напълно откачила." Информацията се оказа заблуда, но от изданието се оправдаха, че не са искали да лъжат, а просто да се пошегуват с изпълнителката, която се държи доста странно.

О'Конър е известна с това, че често се забърква в скандали – кой от кой по-невероятен. Най-странното й решение е, когато през 2011 г. се разделя с Бари Херидж едва след 16 дни брак. Тогава тя сподели публично, че нещата в "семейството" са се влошили още часове след сватбената церемония.