Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Срамежливият Фарук Булсара не споделя почти нищо за своя личен живот, но неговото алтер его умее да се забавлява – взима кокаин от главата на джуджета, организира шеметни партита и води Даяна в гей бар

Признава, че е гей, още в текста на „Бохемска рапсодия“. Винаги е търсил истинската любов, но я намира толкова късно, че не успява да й се наслади

Едва ли Фарук Булсара е знаел, че ще стане един от най-обичаните музиканти на века, когато е вдигал тежки щайги на летище "Хийтроу" или е нареждал дрехи втора ръка на щандовете на Kensington Market. Едва ли когато всички групи, в които е пеел, са се разпадали, е предполагал, че 20 години по-късно учени ще изследват гласа му, за да установят, че покрива цели четири октави, а вибратото му е с 2 херца по-високо от това на обикновен човек. Едва ли Фарук Булсара, дори и в най-смелите си мечти, е знаел, че ще се превърне във великия Фреди Меркюри.

Точно 27 години след смъртта на легендата най-чаканият филм, който ще излезе на голям екран, е именно историята на срамежливия Фарук, който се превръща в неистовия Фреди. "Бохемска рапсодия" проследява съвсем случайното запознанство с Брайън Мей и Роджър Тейлър, изграждането на Queen като най-великата рок банда в света и нейната кулминация като група на благотворителния концерт Live Aid, на който сякаш не са участвали други групи, защото и до ден днешен името на събитието се свързва само с може би най-великото изпълнение на живо от Фреди Меркюри.

Лесно можем да кажем, че лентата бе прокълната. Режисьори и актьори се сменяха непрестанно в продължение на 10 години заради различия с основателите Мей и Тейлър. Но истината е друга - те искат да покажат на света само част от Фреди. Онази на блестящата рок звезда, с огромен талант и глас, с присъствие на сцената толкова зареждащо, че и до днес никой не може да възбуди публиката така, както той го правеше. Може би точно това е, което е нужно на феновете. Но за всички онези напуснали режисьори и актьори е било важно да бъде илюстриран и личният живот на Меркюри, докато Брайън и Роджър не са особено съгласни с това. В "Бохемска рапсодия" отсъства пълният блясък на Фреди, макар неговите колеги да няма какво да крият - не е срамно нито хомосексуалното му минало, нито дивите партита, които е организирал, нито ексцентричното му поведение.

"Нека ви приветствам, дами и господа

Искам да ви кажа здравейте

Готови ли сте за забавление?

Готови ли сте за шоу?"

За живота на Фреди Меркюри извън светлината на прожекторите четете в хартиеното издание на сп. Космос".