Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Танчев-Манджата  Снимка: МВР
Георги Танчев-Манджата Снимка: МВР

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Георги Танчев-Манджата, на 42 г., за това, че на 10 април 2018 г. е избягал от затвора, където е изтърпявал присъда "лишаване от свобода" в размер на една година. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Георги Танчев-Манджата е избягал от външен неохраняем работен обект на Затворническото общежитие "Хеброс" при Затвора в Пловдив.

През март 2018 г., обвиняемият е постъпил в Затвора за изтърпяване на наказанието си при първоначален "общ" режим, осъден за държане на наркотични вещества. В края на март 2018 г. той подал молба до ръководството на Затвора да бъде назначен на работа на външен неохраняем обект и на 10 април 2018 г. е бил транспортиран заедно с други лишени от свобода за работа в цех на фирма.

Това бил първият работен ден на осъдения, който малко преди следобедната почивка отишъл до портала, за да се вида с негова близка и не се върнал. След проведени издирвателни мероприятия Георги Танчев-Манджата е бил установен и задържан на 24 април в апартамента на негов приятел.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи заседание по делото.