Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър: bTV
Кадър: bTV

Протестиращи майки на деца с увреждания определиха пред Би Ти Ви като цинични думите на вицепремиера Валери Симеонов и бяха категорични, че няма никакви политически интереси в техните искания.

„Как може да се приеме нещо толкова цинично, при условие че толкова месеци сме вече по улиците и обясняваме, че не става въпрос дори само за нашите деца, а за всички хора с увреждания”, каза Димитрина Русев, майка на дете с увреждане, което е над 18-годишна възраст.

Майките не се приемат за „група кресливи жени в опит да им се угоди”. „Ние от години имаме ясни искания, не става въпрос само за едни пари и само за нас. „Има много хора, които ни подкрепят и които разбират, че реформата, която искаме, ще засегне цялото общество”, каза Весела Одажиева, майка на дете с епилепсия. Думите са достатъчно цинични, независимо в какъв контекст са казани, категорична беше тя. „Ние не влагаме никакви политически интереси в нашите искания.

Независимо за коя партия става въпрос, ние искаме да се свърши работата”, подчерта майката. Майките на деца с увреждания бяха категорични, че нямат за цел да бутат правителството. „Твърде вероятно е някой да се опитва да „яхне” протеста политически, но смея смело да твърдя, че нашият протест няма нищо общо с политически искания и цели”, подчерта и Димитрина Русева.

Според майките твърдението, че законите, за които те настояват, са приети, е невярно. „Те са минали само в Министерския съвет. Тепърва предстои да видим как ще излязат след второ четене от парламента”, заяви Весела Одаджиева. Тя изрази опасения, че текстовете може да се променят между първо и второ четене. Днес протести с искането за оставката на Валери Симеонов ще има освен в София и във Варна, Враца, Силистра, Пловдив, Стара Загора, Разград и Пазарджик.