Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вчера имах интересна случка в комисията по култура и медии. Писмо от общински съветници от Чирпан, с идея булевард Георги Димитров да бъде преименуван на Никола Манев. Като в писмото пишеше, че те не искат да има идеологизиране на случая! Изказах мнението си, как въпреки уважението ми към таланта на Никола Манев, няма как да не се идеологизира проблема.

Става дума за Георги Димитров. Една от най-значимите фигури в световната история! Споменах, че това е пореден случай на подмяна на историята. Защото, както е имало народен съд, е имало фашизъм и Георги Димитров е един от най-изявените борци срещу фашизма в световен мащаб. Казах също, че съгласно Конституцията на България парламентът, народните представители и комисията по културата не могат да вземат отношение по въпроси на общинските съвети на градовете.

Радвам се, че беше обърнато внимание на думите ми и не се стигна до гласуване, което щеше да е незаконно и председателят на комисията Вежди Рашидов нареди да не се праща писмо, подкрепящо идеята. Сега разбирам, че гражданите на Чирпан не подкрепят тази идея! Така че, дами и господа общински съветници от Чирпан, постъпката ви е меко казано недостойна!

От фейсбук